U Bijeljini je otvoren sajam visokog obrazovanja pod motom „Studirajmo u Republici Srpskoj, studirajmo u Bijeljini“, u okviru kojeg se promovišu fakulteti sa područja ove opštine.

Na sajmu se predstavljaju – Slobomir P Univerzitet, Univerzitet “Sinergija“, Univerzitet za poslovne studije, Koledž zdravstvene njege, te Pravni fakultet i Fakultet poslovne ekonomije Univerziteta Istočno Sarajevo.

Predsjednik Udruženja građana „Glas mladih evropske Bijeljine“ Srđan Abadžić rekao je da je tema obrazovanja izabrana za prvu aktivnost ovog udruženja, osnovanog prije godinu dana, jer i u Bijeljini i Republici Srpskoj treba potencirati obrazovanje.

On je dodao da je ovo udruženje organizovalo današnji sajam kako bi svi fakulteti na području bijeljinske opštine imali priliku da predstave svoje studijske programe.

„Pozvali smo sve srednjoškolce da im predstavimo ponudu bijeljinskih fakulteta, koje su olakšice i povoljnosti zbog kojih se mogu opredijeliti za studije u Bijeljini“, rekao je Abadžić nakon dvočasovnog promovisanja fakulteta u okviru ove jednodnevne manifestacije.

Promotivni štandovi fakulteta postavljeni su na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića.

U okviru ovog sajma predviđeno je svečano otvaranje javne tribine o temi „Studirajmo u RS, studirajmo u Bijeljini“, na kojoj će govoriti rektor univerziteta, dekani fakulteta i, kako je najavljeno iz ovog udruženja, predstavnici Ministarstva prosvjete i kulture RS i predstavnici parlamenta BiH.

Javna tribina biće održana u 17.00 časova u Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“

Ostavi poruku