Насловна Занимљивости Штампач од Лего коцки

Штампач од Лего коцки

0

Направљен од старих Лего коцки, неколико електронских делова и фигурица, изум једног Британца изгледа као играчка, али штампа са неочекиваном прецизношћу. Замена „тонера“ невероватнo јефтина и лака – замни се фломастер.

Један програмер из Велике Британије, страствени љубитељ проналазака, направио је штампач од лего коцки који за осликавање користи обичан фломастер.

За израду необичног штампача, младом Адаму из Манчестера било је потребно нешто више од три седмице. У ту сврху употребио је Лего коцке које су му остале из дечачких дана.

Уређај се састоји од шест Лего ликова, два коња, једне палме, једног фломастера, три гајтана, три мала мотора и неколико стотина коцки.

Штампач назван „Lego Felt-Tip 110“ је, као што се на снимку види, изненађујуће прецизан. За разлику од класичних штампача код којих замена кертриџа или тонера није „мала ставка“, рециклажа делова који обезбеђују квалитетну штампу на Адамовом изуму је изузетно јефтина и једноставна јер подразумева само куповину новог фломастера.

Видео снимак штампача на делу поставио је на сајт „Ју тјуб“ који је до сада посетило више од два милиона корисника Интернета. Према речима конструктора, популарност снимка превазишао је сва његова очекивања.

Коментаришући порекло инспирације за тај проналазак, маштовити двадесетдеветогодишњак одговорио је да воли да се бави сличним пројектима који су за њега нека врста хобија.

Како преносе британски медији, Адам је прво намеравао да направи штампач са три боје, али пошто је имао само четири Лего мотора, могао је да употреби само један фломастер и то плаве боје.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version