Naslovna Vijesti Štampač od Lego kocki

Štampač od Lego kocki

0

Napravljen od starih Lego kocki, nekoliko elektronskih delova i figurica, izum jednog Britanca izgleda kao igračka, ali štampa sa neočekivanom preciznošću. Zamena „tonera“ neverovatno jeftina i laka – zamni se flomaster.

Jedan programer iz Velike Britanije, strastveni ljubitelj pronalazaka, napravio je štampač od lego kocki koji za oslikavanje koristi običan flomaster.

Za izradu neobičnog štampača, mladom Adamu iz Mančestera bilo je potrebno nešto više od tri sedmice. U tu svrhu upotrebio je Lego kocke koje su mu ostale iz dečačkih dana.

Uređaj se sastoji od šest Lego likova, dva konja, jedne palme, jednog flomastera, tri gajtana, tri mala motora i nekoliko stotina kocki.

Štampač nazvan „Lego Felt-Tip 110“ je, kao što se na snimku vidi, iznenađujuće precizan. Za razliku od klasičnih štampača kod kojih zamena kertridža ili tonera nije „mala stavka“, reciklaža delova koji obezbeđuju kvalitetnu štampu na Adamovom izumu je izuzetno jeftina i jednostavna jer podrazumeva samo kupovinu novog flomastera.

Video snimak štampača na delu postavio je na sajt „Ju tjub“ koji je do sada posetilo više od dva miliona korisnika Interneta. Prema rečima konstruktora, popularnost snimka prevazišao je sva njegova očekivanja.

Komentarišući poreklo inspiracije za taj pronalazak, maštoviti dvadesetdevetogodišnjak odgovorio je da voli da se bavi sličnim projektima koji su za njega neka vrsta hobija.

Kako prenose britanski mediji, Adam je prvo nameravao da napravi štampač sa tri boje, ali pošto je imao samo četiri Lego motora, mogao je da upotrebi samo jedan flomaster i to plave boje.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version