Премијер Федерације БиХ /ФБиХ/ Мустафа Мујезиновић изјавио је данас Срни да ништа није урадио по питању формирања комисије за утврђивање истине о страдању Срба у Сарајеву у протеклом рату.

„Ништа нисам урадио по том питању и нека тај проблем рјешава ко хоће“, рекао је Мујезиновић.

Републичка организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске /РС/ најавила је могуће протесте у Сарајеву, због игнорантског односа предсједника Владе Федерације БиХ Мустафе Мујезиновића према захтјеву за формирање комисије за утврђивање истине за страдање Срба у Сарајеву током рата од 1992. до 1995. године.

Ова организација наводи у отвореном писму федералном премијеру да је формирање комисије Мујезиновићева морална и уставна обавеза, те да он не жели ни да одговори на захтјев Тима Владе РС за координацију активности истраживања ратних злочина и тражења несталих лица за разговор.

„Присиљавате нас да поново, као 10. априла 2006. године, организујемо протесте породица погинулих у Сарајеву пред зградом Федерације БиХ. Питамо се да ли је то Ваш допринос трагању за истином, правдом и помирењем у БиХ“, истиче се у отвореном писму.

Према подацима београдског Центра за истраживање злочина над српским народом, у Сарајеву је током рата убијено више од 5.500 Срба.

Ostavi poruku