U dvodnevnu posetu Srbiji doputovala delagacija Hrvatskog sabora, koju predvodi potpredsednik parlamenta Neven Mimica. Predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović razgovaraće sa gostima iz Hrvatske o parlamentarnoj saradnji dve zemlje.

Delegacija Hrvatskog sabora, koju predvodi potpredsednik hrvatskog parlamenta i predsednik Odbora za evropske integracije Neven Mimica, doputovala je u dvodnevnu posetu Srbiji i Skupštini Srbije.

Reč je o uzvratnoj poseti delagacije Hrvatskog sabora Srbiji, nakon što je delegacija Poslaničke grupe prijateljstva sa Hrvatskom srpskog parlamenta 22. i 23. februara ove godine posetila Hrvatski sabor, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Domaćini hrvatske delegaciji su predsednici skupštinskih Odbora za evropske integracije i inostrane poslove Laslo Varga i Dragoljub Mićunović, a sa gostima iz Hrvatske razgovaraće i predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović.

Kako je najavljeno iz republičkog parlamenta, Đukić-Dejanović će sa delegacijom Hrvatskog sabora razgovarati o parlamentarnoj saradnji dve zemlje.

U toku dvodnevne posete Beogradu, članovi hrvatske delegacije će odvojeno razgovarati sa Vargom i Mićunovićem, sa članovima njihovih odbora, kao i sa članovima Grupe srpsko-hrvatskog prijateljstva Skupštine Srbije.

U delegaciji Hrvatskog sabora, pored Mimice, biće i predsednik Odbora za spoljnu politiku i šef delegacije Hrvatskog sabora pri Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Frano Matušić, član Odbora za spoljnu politiku i šef delegacije Hrvatskog sabora pri Parlamentarnoj skupštini OEBS-a Tonino Picula, predsednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora Hrvatske sa EU Vesna Pusić, član Odbora za spoljnu politiku, predsednik Odbora za međuparlamentarnu saradnju i član Zajedničkog parlamentarnog odbora Hrvatske i EU Milorad Pupovac.

Ostavi poruku