SHARE

У дводневну посету Србији допутовала делагација Хрватског сабора, коју предводи потпредседник парламента Невен Мимица. Председница Скупштине Славица Ђукић-Дејановић разговараће са гостима из Хрватске о парламентарној сарадњи две земље.

Делегација Хрватског сабора, коју предводи потпредседник хрватског парламента и председник Одбора за европске интеграције Невен Мимица, допутовала је у дводневну посету Србији и Скупштини Србије.

Реч је о узвратној посети делагације Хрватског сабора Србији, након што је делегација Посланичке групе пријатељства са Хрватском српског парламента 22. и 23. фебруара ове године посетила Хрватски сабор, саопштено је из Скупштине Србије.

Домаћини хрватске делегацији су председници скупштинских Одбора за европске интеграције и иностране послове Ласло Варга и Драгољуб Мићуновић, а са гостима из Хрватске разговараће и председница Скупштине Србије Славица Ђукић-Дејановић.

Како је најављено из републичког парламента, Ђукић-Дејановић ће са делегацијом Хрватског сабора разговарати о парламентарној сарадњи две земље.

У току дводневне посете Београду, чланови хрватске делегације ће одвојено разговарати са Варгом и Мићуновићем, са члановима њихових одбора, као и са члановима Групе српско-хрватског пријатељства Скупштине Србије.

У делегацији Хрватског сабора, поред Мимице, биће и председник Одбора за спољну политику и шеф делегације Хрватског сабора при Парламентарној скупштини Савета Европе Франо Матушић, члан Одбора за спољну политику и шеф делегације Хрватског сабора при Парламентарној скупштини ОЕБС-а Тонино Пицула, председница Националног одбора за праћење преговора Хрватске са ЕУ Весна Пусић, члан Одбора за спољну политику, председник Одбора за међупарламентарну сарадњу и члан Заједничког парламентарног одбора Хрватске и ЕУ Милорад Пуповац.

SHARE

Оставите одговор