Srpski kompozitor i pevač Željko Joksimović održao je 12. juna koncert na sarajevskom stadionu „Koševo“.

Oko 50.000 ljudi pevalo je sa „lanetom“ njegove nove i stare hitove.

Koncert je otvorio pesmom „Stihija“, a posle nje nizali su se „Lutko moja“, „Libero“, „Ljubavi“, „Žena za sva vremena“, „Devojka“ i mnoge druge. Joksimović, koga je na sceni pratilo čak 15 vrsnih muzičara, na svom koncertu ugostio je svoju štićenicu, pop pevačicu Jelenu Tomašević (pevala „Okeane“), bosansku folk legendu Halida Bešlića, koji mu se pridružio dok je pevao „Miljacku“ i sarajevskog hitmejkera i pevača Harija Varešanovića, sa kojim je izveo „Lejlu“.
Joksimovićeva devojka, voditeljka „Pinka“ Jovana Janković, bodrila ga je iz VIP lože, gde je pravila društvo njegovim roditeljima Vesni i Brani, a bio je tu i Željkov brat Saša Joksimović, ćerka Mina i mnogobrojni prijatelji. Oduševljena publika, iako je pevao skoro tri sata, više puta ga je zvala na bis, skandirala „Željko, mi te volimo“, pozdravljala paljenjem mobilnih telefona, pa je izgledalo kao da „Koševo“ gori.
Afterparti je za medije i prijatelje bio organizovan u poznatom sarajevskom klubu „Koloseum“, a sutradan su bilbordi na kojima se reklamirao koncert osvanuli ispečatirani sa „Hvala ti, Sarajevo!“

I kao što je Joksimović najavio na konferenciji za medije, koncert na sarajevskom stadionu bio je kruna njegove karijere i možda najveći koji je do sada imao, jer je 2006. godine nastupio u sarajevskoj hali „Zetra“ pred oko 15.000 ljudi, kada su mu gosti bili Dino Merlin, Hari Varešanović i Halid Bešlić.
– Ko prođe u Sarajevu, prošao je na Balkanu. Tamošnja publika zna šta je dobro i kvalitetno – rekao je Joksimović.

Šutanovac đuskao u loži

Srpski ministar odbrane Dragan Šutanovac prevalio je put iz Beograda da bi prisustvovao spektaklu na „Koševu“. Društvo mu je pravila supruga Marija, koja je veliki fan pop zvezde i koja je ceo koncert đuskala, u čemu joj se povremeno pridruživao i Šule. Osim njih, na nastupu je viđena i portparolka Demokratske stranke Jelena Trivan sa suprugom.

Ostavi poruku