Srpska radikalna stranka /SRS/ Republike Srpske /RS/ izlazi samostalno na izbore za Narodnu skupštinu RS i Parlamentarnu skupštinu BiH, izjavio je danas predsjednik ove stranke Milanko Mihajlica.

„Uvjereni smo da će SRS RS nakon izbora u oktobru imati svoje predstavnike iz svih šest izbornih jedinica. Naš cilj je šest mandata u Narodnoj skupštini RS i da neko od srpskih radikala bude u Parlamentarnoj skupštini BiH, s obzirom da treba očekivati da će se u parlamentu BiH voditi politička borba s ciljem zaštite interesa RS i našeg naroda“, rekao je Mihajlica novinarima nakon sjednice Izvršnog odbora SRS-a RS u Banjaluci.

On smatra da su suštinske, korjenite i radikalne promjene u RS neophodne i da taj posao može da uradi SRS RS zajedno sa ostalim opozicionim, parlamentarnim i vanparlamentarnim strankama.

„Pretpostavka za to jeste da kandidati koalicije ‘Zajedno za Srpsku’ za predsjednika RS Ognjen Tadić i člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić pobijede na izborima u oktobru i omoguće formiranje nove Vlade RS i Savjeta ministara BiH, koji će biti sastavljeni od predstavnika sada opozicionih stranaka“, naglasio je Mihajlica.

On je pozvao preostale vanparlamentarne opozicione stranke da bez ikakvih ustezanja i kalkulacija javno podrže kandidate koalicije „Zajedno za Srpsku“ za predsjednika Srpske i člana Predsjedništva BiH.

„Svi oni koji se predstavljaju kao opozicija, a izađu na izbore sa kandidatima za predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH, izigravaju svoje birače, sipmatizere, javnost i lažno se predstavljaju, jer ako su za iskrene i suštinske promjene u RS onda nema mjesta kandidovanju još nekih kandidata iz reda opozicije“, poručio je Mihajlica i dodao da je svako rasipanje glasova unutar opozicije u direktnom je interesu SNSD-a.

On je rekao da teza koju predsjednik Vlade RS Milorad Dodik i vladajući Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) predstavljaju javnosti da su predstojeći izbori važniji za RS nego za SNSD „predstavlja klasičnu obmanu građana“.

Ostavi poruku