Српска радикална странка /СРС/ Републике Српске /РС/ излази самостално на изборе за Народну скупштину РС и Парламентарну скупштину БиХ, изјавио је данас предсједник ове странке Миланко Михајлица.

„Увјерени смо да ће СРС РС након избора у октобру имати своје представнике из свих шест изборних јединица. Наш циљ је шест мандата у Народној скупштини РС и да неко од српских радикала буде у Парламентарној скупштини БиХ, с обзиром да треба очекивати да ће се у парламенту БиХ водити политичка борба с циљем заштите интереса РС и нашег народа“, рекао је Михајлица новинарима након сједнице Извршног одбора СРС-а РС у Бањалуци.

Он сматра да су суштинске, корјените и радикалне промјене у РС неопходне и да тај посао може да уради СРС РС заједно са осталим опозиционим, парламентарним и ванпарламентарним странкама.

„Претпоставка за то јесте да кандидати коалиције ‘Заједно за Српску’ за предсједника РС Огњен Тадић и члана Предсједништва БиХ Младен Иванић побиједе на изборима у октобру и омогуће формирање нове Владе РС и Савјета министара БиХ, који ће бити састављени од представника сада опозиционих странака“, нагласио је Михајлица.

Он је позвао преостале ванпарламентарне опозиционе странке да без икаквих устезања и калкулација јавно подрже кандидате коалиције „Заједно за Српску“ за предсједника Српске и члана Предсједништва БиХ.

„Сви они који се представљају као опозиција, а изађу на изборе са кандидатима за предсједника РС и члана Предсједништва БиХ, изигравају своје бираче, сипматизере, јавност и лажно се представљају, јер ако су за искрене и суштинске промјене у РС онда нема мјеста кандидовању још неких кандидата из реда опозиције“, поручио је Михајлица и додао да је свако расипање гласова унутар опозиције у директном је интересу СНСД-а.

Он је рекао да теза коју предсједник Владе РС Милорад Додик и владајући Савез независних социјалдемократа (СНСД) представљају јавности да су предстојећи избори важнији за РС него за СНСД „представља класичну обману грађана“.

Ostavi poruku