Коначно је дошао и тај дан. Недеља, 13. јун, репрезентација Србије започиње мисију „Јужна Африка“. Антићеви момци против Гане, коју води Милован Рајевац, за прве бодове на Мундијалу. „Орлови“ здрави и опрезни.

Дуго се чекало на дан када ће Србија, први пут као независна држава, наступити на Светском првенству. Тај дан је дошао, а „орлови“ су свакако спремни за изазов.

Селектор Антић даје последње инструкције репрезентативцима, пред вероватно најбитнији меч у групи, први меч са Ганом.

„Први пут играмо Светско првенство као самостална Србија што нас чини снажним и даје велики мотив. Показали смо себи да знамо шта хоћемо, а сада желимо да то покажемо и другима“, рекао је селектор „орлова“.

Селектор Србије је упозорио да Гану, коју са клупе предводи српски тренер Милован Рајевац, не треба потцењивати.

„Чињеница да је Гана четири пута била првак Африке и да је актуелни шампион света за играче до 21 године довољно говори о њима. Имају изражен национални мотив, изузетно су спремни, чврсти, јаки у дуелу један на један“, рекао је Антић.

Са тим се сложио и Бане Ивановић, који је рекао да је Гана „типична афричка екипа, али је најбитније да су сви спремни и здрави“. Играчи су видели терен, који је одличан, тако да, према речима српског дефанзивца, „постоје сви услови за добру утакмицу“.

Селектор „орлова“ додао је да је српска екипа максимално спремна и да је на Мундијал допутовала са великим амбицијама. Такав став потврдио је рекавши и да не би прихватио нерешен исход у сусрету са Ганом.

„Пре утакмице не бих прихватио реми, али све зависи од тога како ће се одвијати ситуација на терену“, рекао је Антић и додао да још није одлучио ко ће играти у стартној постави Србије.

„Пред нама је турнир, не једна утакмица. Волим да преспавам такве одлуке. Одлуку ћу играчима саопштити после сутрашњег састанка. Мундијал је такмичење на коме не морате да победите само противника, већ и самог себе“, нагласио је Антић.

Ко год истрчи на терен у недељу без икакве сумње пружиће максимум. Играчи, попут селектора, оптимисти су пред дуел са Гањанима.

„Сви смо оптимисти. Да нисмо, не бисмо ни били овде“, истакао је Бранислав Ивановић. „Ово је историјско учешће Србије на Светском првенству. Први пут играмо под тим именом и желимо да се покажемо у добром издању“, додао је Ивановић.

Победа би много значила „орловима“, пре свега због самопоуздања, и чињенице да би Србија засела на прво место у групи, јер Немачка и Аустралија играју увече.

Као што су рекли селектор и фудбалери, најбитније је да су сви играчи здрави и спремни за меч. Немања Видић ће највероватније заиграти после два пријатељска меча на којима није играо. Са друге стране, Милован Рајевац има много веће проблеме. Есјен и Агого су одавно отказали учешће, а Мунтари такође има проблема са повредом, па ће вероватно и он „прескочити“ Србију.

Не треба се радовати туђој несрећи, али свакако да овакав расплет одговара „орловима“, јер Гана без најбитнијих играча није исти тим.

Капитен „орлова“ Деки Станковић свестан је значаја утакмице, па је рекао да та утакмица може да буде прекретница и да евентуална победа Србије може бити „ветар у леђа“ репрезентацији, због чега играчи тај меч схватају „као мало финале“ Светског првенства.

Станковић је рекао да је екипа уложила доста труда, емоција и зноја да би се нашла на Светском првенству и да, и поред тешкоћа, жељно ишчекују меч са Ганом.

У табору Србије постоји одређена тензија, јер репрезентативци, који су потпуно концентрисани на утакмицу, знају колико је меч важан и знају о каквом противнику је реч, признао је Марко Пантелић.

Нападач „орлова“ плаши се да ће Гана имати огромну подршку навијача, јер игра на „свом“ континенту, али је рекао да су српски репрезентативци научили да играју на гостујућим теренима и да не очекује никакве проблеме у том смислу.

Међутим, према речима Радомира Антића, ни „орлови“ неће бити без подршке.

„Око 1.000 навијача је допутовало из Београда. У Јужној Африци живи између 15.000 и 20.000 Срба, али видећемо. Верујем да ћемо нашом игром приволети и друге нације да навијају за нас“, оценио је Антић.

Дакле, из изјава репрезентативаца јасно се види да не размишљају о Немцима, или „кенгурима“, већ само о Гани и о првој победи, после које би било далеко лакше.

Читава Србија биће уз „орлове“ у недељу од 16 часова, у покушају Антићевих изабраника да што боље започну Мундијал. Наравно, надамо се победи Србије, и томе да се нико не повреди на мечу са екипом Милована Рајевца.

Ostavi poruku