Konačno je došao i taj dan. Nedelja, 13. jun, reprezentacija Srbije započinje misiju „Južna Afrika“. Antićevi momci protiv Gane, koju vodi Milovan Rajevac, za prve bodove na Mundijalu. „Orlovi“ zdravi i oprezni.

Dugo se čekalo na dan kada će Srbija, prvi put kao nezavisna država, nastupiti na Svetskom prvenstvu. Taj dan je došao, a „orlovi“ su svakako spremni za izazov.

Selektor Antić daje poslednje instrukcije reprezentativcima, pred verovatno najbitniji meč u grupi, prvi meč sa Ganom.

„Prvi put igramo Svetsko prvenstvo kao samostalna Srbija što nas čini snažnim i daje veliki motiv. Pokazali smo sebi da znamo šta hoćemo, a sada želimo da to pokažemo i drugima“, rekao je selektor „orlova“.

Selektor Srbije je upozorio da Ganu, koju sa klupe predvodi srpski trener Milovan Rajevac, ne treba potcenjivati.

„Činjenica da je Gana četiri puta bila prvak Afrike i da je aktuelni šampion sveta za igrače do 21 godine dovoljno govori o njima. Imaju izražen nacionalni motiv, izuzetno su spremni, čvrsti, jaki u duelu jedan na jedan“, rekao je Antić.

Sa tim se složio i Bane Ivanović, koji je rekao da je Gana „tipična afrička ekipa, ali je najbitnije da su svi spremni i zdravi“. Igrači su videli teren, koji je odličan, tako da, prema rečima srpskog defanzivca, „postoje svi uslovi za dobru utakmicu“.

Selektor „orlova“ dodao je da je srpska ekipa maksimalno spremna i da je na Mundijal doputovala sa velikim ambicijama. Takav stav potvrdio je rekavši i da ne bi prihvatio nerešen ishod u susretu sa Ganom.

„Pre utakmice ne bih prihvatio remi, ali sve zavisi od toga kako će se odvijati situacija na terenu“, rekao je Antić i dodao da još nije odlučio ko će igrati u startnoj postavi Srbije.

„Pred nama je turnir, ne jedna utakmica. Volim da prespavam takve odluke. Odluku ću igračima saopštiti posle sutrašnjeg sastanka. Mundijal je takmičenje na kome ne morate da pobedite samo protivnika, već i samog sebe“, naglasio je Antić.

Ko god istrči na teren u nedelju bez ikakve sumnje pružiće maksimum. Igrači, poput selektora, optimisti su pred duel sa Ganjanima.

„Svi smo optimisti. Da nismo, ne bismo ni bili ovde“, istakao je Branislav Ivanović. „Ovo je istorijsko učešće Srbije na Svetskom prvenstvu. Prvi put igramo pod tim imenom i želimo da se pokažemo u dobrom izdanju“, dodao je Ivanović.

Pobeda bi mnogo značila „orlovima“, pre svega zbog samopouzdanja, i činjenice da bi Srbija zasela na prvo mesto u grupi, jer Nemačka i Australija igraju uveče.

Kao što su rekli selektor i fudbaleri, najbitnije je da su svi igrači zdravi i spremni za meč. Nemanja Vidić će najverovatnije zaigrati posle dva prijateljska meča na kojima nije igrao. Sa druge strane, Milovan Rajevac ima mnogo veće probleme. Esjen i Agogo su odavno otkazali učešće, a Muntari takođe ima problema sa povredom, pa će verovatno i on „preskočiti“ Srbiju.

Ne treba se radovati tuđoj nesreći, ali svakako da ovakav rasplet odgovara „orlovima“, jer Gana bez najbitnijih igrača nije isti tim.

Kapiten „orlova“ Deki Stanković svestan je značaja utakmice, pa je rekao da ta utakmica može da bude prekretnica i da eventualna pobeda Srbije može biti „vetar u leđa“ reprezentaciji, zbog čega igrači taj meč shvataju „kao malo finale“ Svetskog prvenstva.

Stanković je rekao da je ekipa uložila dosta truda, emocija i znoja da bi se našla na Svetskom prvenstvu i da, i pored teškoća, željno iščekuju meč sa Ganom.

U taboru Srbije postoji određena tenzija, jer reprezentativci, koji su potpuno koncentrisani na utakmicu, znaju koliko je meč važan i znaju o kakvom protivniku je reč, priznao je Marko Pantelić.

Napadač „orlova“ plaši se da će Gana imati ogromnu podršku navijača, jer igra na „svom“ kontinentu, ali je rekao da su srpski reprezentativci naučili da igraju na gostujućim terenima i da ne očekuje nikakve probleme u tom smislu.

Međutim, prema rečima Radomira Antića, ni „orlovi“ neće biti bez podrške.

„Oko 1.000 navijača je doputovalo iz Beograda. U Južnoj Africi živi između 15.000 i 20.000 Srba, ali videćemo. Verujem da ćemo našom igrom privoleti i druge nacije da navijaju za nas“, ocenio je Antić.

Dakle, iz izjava reprezentativaca jasno se vidi da ne razmišljaju o Nemcima, ili „kengurima“, već samo o Gani i o prvoj pobedi, posle koje bi bilo daleko lakše.

Čitava Srbija biće uz „orlove“ u nedelju od 16 časova, u pokušaju Antićevih izabranika da što bolje započnu Mundijal. Naravno, nadamo se pobedi Srbije, i tome da se niko ne povredi na meču sa ekipom Milovana Rajevca.

Ostavi poruku