SHARE

На предстојећим општим изборима у БиХ, Савез за демократску Српску (СзДС) учествоваће на свим нивома власти, а осим посланичких листа за парламенте Републике Српске (РС) и БиХ, имаће своје кандидате за предсједника Српске и члана Предсједништва, изјавио је предсједник странке Драган Калинић.

Он је рекао да ће имена кандидата бити саопштена 3. јула на сједници Главног одбора у Бањалуци.

Калинић је нагласио да очекује добре изборне резултате, с обзиром да ће се на листама ове странке наћи, како је рекао, угледни, поштени и демократски опредијељени људи који ће бирачима понудити нешто сасвим ново.

Након сједнице Главног одбора СзДС, одржане у Броду, Калинић је рекао Срни да је усвојен оперативни план активности у предизборној кампањи који ће се одвијати у два сегмента – социјално-економском и политичком.

“Кроз социјално-економску платформу желимо да понудимо радикалне промјене које ће се одразити на побољшање живота грађана у Републици Српској, а политичка платформа се тиче интереса Српске кроз њену демократску изградњу”, ракао је Калинић.

Он је додао да је на данашњој сједници формиран Економско – социјални савјет СзДС који до краја мјесеца треба да припреми и понуди платформу која ће бити презентована грађанима током изборне кампањи.

Калинић је најавио да ће Изборна конвенција СзДС бити одржана 3. септембра када званично и почиње изборна кампања, која ће, како је нагласио, бити још жешћа и динамичнија од свих досадашњих.

Он је рекао да је у посљедње вријеме СзДС-у приступио велики број чланова Српске демократске странке, који су, како тврди, разочарани понашањем актуелног страначког руководства и положајем у странци.

SHARE

Оставите одговор