Na predstojećim opštim izborima u BiH, Savez za demokratsku Srpsku (SzDS) učestvovaće na svim nivoma vlasti, a osim poslaničkih lista za parlamente Republike Srpske (RS) i BiH, imaće svoje kandidate za predsjednika Srpske i člana Predsjedništva, izjavio je predsjednik stranke Dragan Kalinić.

On je rekao da će imena kandidata biti saopštena 3. jula na sjednici Glavnog odbora u Banjaluci.

Kalinić je naglasio da očekuje dobre izborne rezultate, s obzirom da će se na listama ove stranke naći, kako je rekao, ugledni, pošteni i demokratski opredijeljeni ljudi koji će biračima ponuditi nešto sasvim novo.

Nakon sjednice Glavnog odbora SzDS, održane u Brodu, Kalinić je rekao Srni da je usvojen operativni plan aktivnosti u predizbornoj kampanji koji će se odvijati u dva segmenta – socijalno-ekonomskom i političkom.

„Kroz socijalno-ekonomsku platformu želimo da ponudimo radikalne promjene koje će se odraziti na poboljšanje života građana u Republici Srpskoj, a politička platforma se tiče interesa Srpske kroz njenu demokratsku izgradnju“, rakao je Kalinić.

On je dodao da je na današnjoj sjednici formiran Ekonomsko – socijalni savjet SzDS koji do kraja mjeseca treba da pripremi i ponudi platformu koja će biti prezentovana građanima tokom izborne kampanji.

Kalinić je najavio da će Izborna konvencija SzDS biti održana 3. septembra kada zvanično i počinje izborna kampanja, koja će, kako je naglasio, biti još žešća i dinamičnija od svih dosadašnjih.

On je rekao da je u posljednje vrijeme SzDS-u pristupio veliki broj članova Srpske demokratske stranke, koji su, kako tvrdi, razočarani ponašanjem aktuelnog stranačkog rukovodstva i položajem u stranci.

Ostavi poruku