Reprezentativka BiH u raftingu i članica Rafting kluba „Kanjon“ iz Banjaluke Branka Štulić preminula je u bolnici Santa Kjara u Trentu od povreda zadobijenih u nesreći koja se desila na Evropskom prvenstvu u Italiji, saopštio je predsjednik Rafting saveza BiH Apleksandar Pastir.

„Ovo obavještenje pišemo uz odobrenje roditelja i najbliže porodice da bi javnost čitave države bila upoznata sa tragičnim događajem, a zvanično obavještenje o detaljima i vremenu smrti očekujemo od institucije Italije, bolnice i Ambasade BiH u Italiji, kao i samih organizatora“, navodi se saopštenju koje je Pastir sinoć dostavio medijima.

On je pozvao na razumijevanje za položaj u kome se trenutno nalaze roditelji preminule djevojke i zatražio podršku da bi u Italiji bilo završeno sve što je potrebno za transport i zakonsku proceduru u vezi sa uzrokom nesreće.

„U ovom momentu nemamo informacije koliko će trajati sama procedura. Porodica se najiskrenije zahvaljuje na podršci medijima i svim institucijama Republike Srpske i BiH, a posebno ambasadi i konzulatu u Italiji koje su im pomogle tokom čitavog tragičnog slučaja“, navodi se u saopštenju.

Branka Štulić povrijeđena je 5. juna, na Evropskom šampionatu u Val di Soleu kada se u toku druge trke slaloma prevrnuo čamac. Nakon nesreće reprezentativci BiH u raftingu odlučili su da obustave učešće na takmičenju.

Ostavi poruku