Репрезентативка БиХ у рафтингу и чланица Рафтинг клуба „Кањон“ из Бањалуке Бранка Штулић преминула je у болници Санта Кјара у Тренту од повреда задобијених у несрећи која се десила на Европском првенству у Италији, саопштио је предсједник Рафтинг савеза БиХ Аплександар Пастир.

„Ово обавјештење пишемо уз одобрење родитеља и најближе породице да би јавност читаве државе била упозната са трагичним догађајем, а званично обавјештење о детаљима и времену смрти очекујемо од институције Италије, болнице и Амбасаде БиХ у Италији, као и самих организатора“, наводи се саопштењу које је Пастир синоћ доставио медијима.

Он је позвао на разумијевање за положај у коме се тренутно налазе родитељи преминуле дјевојке и затражио подршку да би у Италији било завршено све што је потребно за транспорт и законску процедуру у вези са узроком несреће.

„У овом моменту немамо информације колико ће трајати сама процедура. Породица се најискреније захваљује на подршци медијима и свим институцијама Републике Српске и БиХ, а посебно амбасади и конзулату у Италији које су им помогле током читавог трагичног случаја“, наводи се у саопштењу.

Бранка Штулић повријеђена је 5. јуна, на Европском шампионату у Вал ди Солеу када се у току друге трке слалома преврнуо чамац. Након несреће репрезентативци БиХ у рафтингу одлучили су да обуставе учешће на такмичењу.

Leave a Reply