Poziv predsjedavajućem Predsjedništva BiH Harisu Silajdžiću da posjeti Beograd ostaje otvoren, potvrđeno je Srni u Kabinetu predsjednika Srbije Borisa Tadića.

„Još nije dogovoren novi termin posete, jer se sve ispomeralo. Predsednik ima obaveza, a verovatno i Silajdžić. I dalje stoji otvoren poziv i potrebno je samo da se utanači datum“, rečeno je u Kabinetu.

U Tadićevom kabinetu nisu htjeli da komentarišu informacije da Silajdžić uslovljava svoju posjetu susretom sa Ilijom Jurišićem, koji se nalazi u beogradskom zatvoru, zbog presude za ratni zločin nad vojnicima JNA u „tuzlanskoj koloni“.

Savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Damir Arnaut je rekao juče za „Politiku“ da Silajdžić nije odustao od namjere da posjeti Beograd, ali insistira da se tom prilikom susretne i sa Jurišićem.

On je naveo da Silajdžić neće posjetiti Beograd sve dotle dok ne budu ispunjeni svi ranije dogovoreni i usaglašeni uslovi, dodajući da nije problem datum posjete, nego program po kojem bi se ona odvijala.

Silajdžić je trebalo 25. maja da dođe u Beograd u radnu, nezvaničnu posjetu predsjedniku Srbije Borisu Tadiću.

To se, međutim, nije dogodilo jer Silajdžić nije mogao zbog kvara na avionu da poleti iz Njujorka, gdje je bio u UN.

Ostavi poruku