SHARE

База СНСД-а ће за кандидата за предсједника Републике Српске предложити Милорада Додика, док ће кандидат највеће странке у РС за члана Предсједништва БиХ бити поново Небојша Радмановић, рекао је извршни секретар ове странке Рајко Васић.

Васић је, уочи предстојећих коалиционих састанака са СП и ДНС-ом, рекао да је око 2 000 мјесних одбора странке предложило кандидате за појединачне функције и да су готово једногласно одлучили да кандидати буду Додик и Радмановић, пишу сутрашње “Независне новине”.

Он није могао да потврди да ће они бити и коалициони кандидати за двије појединачне функције, наводећи да ће њихова имена, али и спискови посланичких листа, највјероватније, бити објављени на конвенцији СНСД-а, која ће бити одржана 3. јула.

Васић је додао да је поступак у вези са прављењем листа за Народну скупштину РС и Парламентарну скупштину БиХ још у току.

Петар Ђокић, предсједник СП, рекао је да та партија води коалиционе преговоре на два фронта, односно да су у завршној фази преговори с Партијом уједињених пензионера РС о прављењу заједничке листе за Народну скупшту РС, али и са старим партнерима СНСД-ом и ДНС-ом.

Ђокић је највио да ће током викенда СП одржати састанак са СНСД-ом и ДНС-ом, а да ће у недјељу, 13. јуна бити одржана сједница Главног одбора СП-а, гдје ће бити донијете одлуке о ступању у одређене коалиције, додајући да би споразум са СНСД-ом и ДНС-ом могао бити потписан већ у понедјељак, 14. јуна.

Према његовим ријечима, споразум би дефинисао активности партија и то како даље на најбољи начин водити послове у РС и БиХ, док рјешавање персоналних питања још нема потребе истицати.

Марко Павић, предсједник ДНС-а, није прецизирао када би могао да услиједи састанак коалиционих лидера додајући да ће “бити одржан веома брзо”, те да очекује да ће у наредном периоду бити низ састанака.

“Ми нисмо још имали сједнице органа странке и не можемо говорити о појединачним именима и томе ко ће бити кандидати”, рекао је Павић и додао да ће то питање странка разматрати крајем мјесеца.

SHARE

Оставите одговор