Компромитација Милорада Додика је компромитација Републике Српске /РС/, јер је он израстао у лидера Српске и њена је персонификација, сматра предсједник невладине организације „Народни фронт“ Драгомир Бабић.

„То се ради по шаблону. Постоје обавјештајне групације које су јаке и које свој посао добро одрађују, које настоје криминализовати свакога ко се сматра лидером и вођом. Криминал се импутира свима који представљају Републику Српску“, рекао је Бабић за „Независне новине“.

Он каже да се криминализацијом политичара у РС настоји створити слика о криминалној РС, исто као што постоје они који хоће да створе слику да је РС наводно геноцидна творевина.

„Када сам био у најжешћим сукобима са Милорадом Додиком од свих политичара у РС једино сам цијенио и цијеним Додика, јер има храбрости да свакоме каже све у лице. Он тако мисли и он је тако рекао. Политичари у Федерацији, чак његови најжешћи противници и они га хвале, и кажу: Вама је Додик најбољи политичар, он вас спашава. Руше Додика да сруше РС“, истиче Бабић.

Он је одао признање предсједнику Владе РС Милораду Додику, јер је имао конзистентну политику без обзира на нападе.

Бабић одаје признање Додику и ради тога што је водио добру политику за очување интереса РС.

„Ако ударите на ентитет, државу, онда морате да ударите на сам њен врх. Тако је пропала и Париска комуна. Морате одузети економску и политичку моћ када хоћете да уништите нешто. Када хоћете да уништите РС, морате уништити врх, морате уништити политичко руководство, финансије и медије, јер медији су моћни“, рекао је Бабић.

Говорећи о опозицији у Републици Српској, Бабић каже да они мисле да ће народ само због њихове појаве гласати за њих и да ће заборавити ко су они.

„То су људи у суштини који су били на власти четири до осам година, имали су шансу да докажу ко су и шта су“, рекао је Бабић и додао да су, како је навео, „неки од њих уцијењени“, те да не вјерује „да та коалиција може нешто добро донијети“.

„Нема ту неког бољитка за РС“, сматра Бабић.

Leave a Reply