Kompromitacija Milorada Dodika je kompromitacija Republike Srpske /RS/, jer je on izrastao u lidera Srpske i njena je personifikacija, smatra predsjednik nevladine organizacije „Narodni front“ Dragomir Babić.

„To se radi po šablonu. Postoje obavještajne grupacije koje su jake i koje svoj posao dobro odrađuju, koje nastoje kriminalizovati svakoga ko se smatra liderom i vođom. Kriminal se imputira svima koji predstavljaju Republiku Srpsku“, rekao je Babić za „Nezavisne novine“.

On kaže da se kriminalizacijom političara u RS nastoji stvoriti slika o kriminalnoj RS, isto kao što postoje oni koji hoće da stvore sliku da je RS navodno genocidna tvorevina.

„Kada sam bio u najžešćim sukobima sa Miloradom Dodikom od svih političara u RS jedino sam cijenio i cijenim Dodika, jer ima hrabrosti da svakome kaže sve u lice. On tako misli i on je tako rekao. Političari u Federaciji, čak njegovi najžešći protivnici i oni ga hvale, i kažu: Vama je Dodik najbolji političar, on vas spašava. Ruše Dodika da sruše RS“, ističe Babić.

On je odao priznanje predsjedniku Vlade RS Miloradu Dodiku, jer je imao konzistentnu politiku bez obzira na napade.

Babić odaje priznanje Dodiku i radi toga što je vodio dobru politiku za očuvanje interesa RS.

„Ako udarite na entitet, državu, onda morate da udarite na sam njen vrh. Tako je propala i Pariska komuna. Morate oduzeti ekonomsku i političku moć kada hoćete da uništite nešto. Kada hoćete da uništite RS, morate uništiti vrh, morate uništiti političko rukovodstvo, finansije i medije, jer mediji su moćni“, rekao je Babić.

Govoreći o opoziciji u Republici Srpskoj, Babić kaže da oni misle da će narod samo zbog njihove pojave glasati za njih i da će zaboraviti ko su oni.

„To su ljudi u suštini koji su bili na vlasti četiri do osam godina, imali su šansu da dokažu ko su i šta su“, rekao je Babić i dodao da su, kako je naveo, „neki od njih ucijenjeni“, te da ne vjeruje „da ta koalicija može nešto dobro donijeti“.

„Nema tu nekog boljitka za RS“, smatra Babić.

Ostavi poruku