Насловна Босна и Херцеговина Делегација СДА идуће седмице у посјети Србији

Делегација СДА идуће седмице у посјети Србији

1

Делегација Странке демократске акције /СДА/ имаће у уторак 15. јуна у Београду серију састанака са функционерима Србије, међу којима је најважнији састанак са српским предсједником Борисом Тадићем, рекао је Срни предсједник СДА Сулејман Тихић.

“ У СДА заговарамо политику дијалога и договора као начина рјешавања проблема, а не политику конфронтације. Са предсједником Тадићем разговараћемо о свим питањима важним за односе између наших земаља“, рекао је Тихић.

Он је нагласио да СДА, као највећа странка у БиХ, жели дати допринос рјешавању проблема, наводећи да тај ангажман, ипак, не може замијенити оно што би требало да раде институције Предсједништво БиХ и Савјет министара.

„Сусретима и разговорима у Београду желимо дати подстицај институцијама да раде свој посао. Најгоре што нам се дешава јесте да у претходне четири године није било тог дијалога, тако да се појављују проблеми којих не би било да је постојао дијалог“, каже Тихић.

У делегацији СДА, коју ће у Београду предводити Тихић, биће и замјеник предсједника странке Асим Сарајлић, потпредсједници оба ентитета Мирсад Кебо и Адил Османовић, министар безбједности и замјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ Садик Ахметовић, посланик у Представничком дому Палраментарне скупштине БиХ Шемсудин Мехмедовић и премијер Федерације БиХ Мустафа Мујезиновић.

Он је напоменуо да су у току договори у вези са протоколима, али да се зна да су предвиђени сусрети Ахметовића са министром унутрашњих послова Србије Ивицом Дачићем, као и сусрет читаве делегације СДА са министром иностраних послова Србије Вуком Јеремићем.

Тихић је рекао да ће он и Мехмедовић имати одвојене састанке са посланицима у Скупштини Србије.

Према његовим ријечима, делегација СДА ће након Београда посјетити Нови Пазар, гдје су предвиђени сусрети са представницима локалне власти, општине и Бошњачке заједнице.

1 КОМЕНТАР

Ostavi poruku

Exit mobile version