Јанг Јоуде, из Вухана у централној Кини, осујетио је два покушаја присилног исељавања уз помоћ импровизованог топа. Ракете за ватромет које Јанг испаљује, експлодирају уз велики прасак и могу да пређу удаљеност до 100 метара.

Један кинески сељак прогласио је рат грађевинским инвеститорима који желе да га иселе како би на његовом имању подигли нови стамбени блок.

Одлучан да остане на својој земљи, Јанг Јоуде је од цеви и неких старих колица израдио топ из кога испаљује ракете за ватромет на екипе за деложацију.

Досад је својим импровизованим топом осујетио два покушаја присилног исељавања.

„Пуцам само изнад њихових глава да бих их заплашио“, тврди ратоборни сељак, чије се имање налази надомак града Вухана, у централној Кини.

Ракете које Јанг испаљује експлодирају уз велики прасак и могу да пређу удаљеност до 100 метара, пише лист Чајна дејли, не наводећи да ли је било повређених.

Јангова реакција је агресивнија од уобичајених, али његов проблем није усамљен.

Конфискација имовине је један од главних узрока немира у Кини где су многи приморани да се иселе из својих кућа и напусте своју земљу да би направили место за нове, луксузне резиденцијалне комплексе.

Јанг објаснио да му је локална влада понудила 130.000 јуана (19.000 долара) за имање на коме желе да изграде стамбени блок, а он захтева да му исплате пет пута већу компензацију.

Ostavi poruku