Насловна Босна и Херцеговина Тихић: Односи са Србијом битни

Тихић: Односи са Србијом битни

0

Предсједник Странке демократске акције (СДА) Сулејман Тихић рекао је да планира да овог мјесеца посјети Београд чиме жели да натјера Предсједништво БиХ и друге да иду у српску пријестоницу, јер је за „Бошњаке и муслимане веома битно да имају добре односе са Србијом“.

„Срамота је што четири године није било тих контаката, јер они су изабрани да раде, да рјешавају проблеме, а не да се свађају“, рекао је за београдски НИН Тихић, поновивши да би било добро да БиХ има специјалне везе са Србијом.

Тихић је навео да посјетом Београду жели да пошаље поруку и својим људима из СДА да је редовна комуникација важна и да се навикне јавност да је сасвим нормално да Сулејман Тихић оде у Београд и да се због тога не развијају теорије завјере.

Он је рекао да би било добро када би предсједник Србије Борис Тадић поручио премијеру Републике Српске (РС) Милораду Додику да је његова влада у Сарајеву, његов главни град Сарајево, а држава БиХ.

Напомињући да је у парламенту РС рекао да нико не може укинути РС, нити се РС отцијепити од БиХ, Тихић је истакао да је очекивао да ће Додик након тога рећи: „Ја нећу отцијепити РС, мој главни град је Сарајево“.

„Шта га кошта да каже? Ништа он не би био мањи Србин, не би то угрозило РС“, сматра Тихић.

Говорећи о очекивањима послије октобарских избора, Тихић је навео да би се у БиХ могле веома брзо, прије конституисања власти, договорити неке ствари и о проширењу Савјета министара и о уставним реформама и о декларацији.

„Вјерујем да ће умјерене политике које долазе из Хрватске и Србије прећи и у БиХ и да ће такве политике добити и нашу подршку“, рекао је Тихић.

Тихић је истакао да не само код политичара у БиХ, него и у дијелу јавности, постоје очекивања да ће доћи „неко на бијелом коњу тамо из Вашингтона и Брисела и донијети нека рјешења, и то баш по његовом укусу“.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version