SHARE

Припадници МУП-а Србије ухапсили су члана земунског клана Милоша Симовића који је пребачен у Београд, и у току утврђивање његовог идентитета.  Београдски медији јављају да је Симовић ухапшен приликом покушаја илегалног преласка српско-хрватске границе, код Моровића, а након утврђивања идентитета биће одмах упућен на издржавање казне.

Срни је речено у МУП-у Србије да ће током дана бити издато саопштење о овом догађају.

Симовић је осуђен у Србији на максималне казне затвора, због учешћа у убиству премијера Зорана Ђинђића и због учешћа у 19 убистава, три отмице и два случаја тероризма, које је починио криминални клан којем је припадао.

Симовић је члан земунског клана за којим полиција интензивно трага већ седам година.

Хрватске власти су на својој територији за њим појачале потрагу прије два дана, када је пронађен други припадник земунског клана Сретко Калинић, кога је Симовић ранио у околини Загреба.

Портпарол МУП-а Хрватске Крунослав Боровец потврдио је да је рано јутрос, два часа послије поноћи, при покушају илегалног преласка границе из Хрватске у Србију, у Моровићу код Бајакова са српске стране ухапшен мушкарац који се представио као Милош Симовић, а код себе није имао документе.

“Ухапшени мушкарац изгледа запуштено и полиција утврђује ради ли се заиста о Симовићу”, рекао је Боровец и додао како засад нема информације о појединостима хапшења, односно да ли се опирао хапшењу.

Симовић је, као и Калинић, један од завјереника у атентату на Ђинђића. Обојица су припадници земунског клана.

Симовић и Калинић осуђени су у одсуству на по 30 година затвора за убиство Ђинђића. Осим за то убиство, осуђени су и на по 40 година затвора у процесу против земунског клана, и то због учешћа у 19 убистава, три отмице и два случаја тероризма.

Старији брат Милоша Симовића, Александар Симовић (34) који је такође осуђен за убиство Ђинђића и низ других тешких кривичних дјела, ухапшен је у Београду крајем 2006. године.

За убиство Ђинђића на по 40 година затвора осуђени су бивши командант ЈСО Милорад Улемек Легија и непосредни извршилац атентата Звездан Јовановић.

Александар Симовић, Нинослав Константиновић и Владимир Милисављевић осуђени су на по 35 година затвора, а на по 30 година осуђени су Симовић, Милан Јуришић Јуре и Бранислав Безаревић.

Бивши припадник ЈСО Жељко Тојага је осуђен на 15 година, а припадник земунског клана Душан Крсмановић на 20 година затвора, док је Саша Пејаковић осуђен на осам година затвора.

SHARE

Оставите одговор