Pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su člana zemunskog klana Miloša Simovića koji je prebačen u Beograd, i u toku utvrđivanje njegovog identiteta.  Beogradski mediji javljaju da je Simović uhapšen prilikom pokušaja ilegalnog prelaska srpsko-hrvatske granice, kod Morovića, a nakon utvrđivanja identiteta biće odmah upućen na izdržavanje kazne.

Srni je rečeno u MUP-u Srbije da će tokom dana biti izdato saopštenje o ovom događaju.

Simović je osuđen u Srbiji na maksimalne kazne zatvora, zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića i zbog učešća u 19 ubistava, tri otmice i dva slučaja terorizma, koje je počinio kriminalni klan kojem je pripadao.

Simović je član zemunskog klana za kojim policija intenzivno traga već sedam godina.

Hrvatske vlasti su na svojoj teritoriji za njim pojačale potragu prije dva dana, kada je pronađen drugi pripadnik zemunskog klana Sretko Kalinić, koga je Simović ranio u okolini Zagreba.

Portparol MUP-a Hrvatske Krunoslav Borovec potvrdio je da je rano jutros, dva časa poslije ponoći, pri pokušaju ilegalnog prelaska granice iz Hrvatske u Srbiju, u Moroviću kod Bajakova sa srpske strane uhapšen muškarac koji se predstavio kao Miloš Simović, a kod sebe nije imao dokumente.

„Uhapšeni muškarac izgleda zapušteno i policija utvrđuje radi li se zaista o Simoviću“, rekao je Borovec i dodao kako zasad nema informacije o pojedinostima hapšenja, odnosno da li se opirao hapšenju.

Simović je, kao i Kalinić, jedan od zavjerenika u atentatu na Đinđića. Obojica su pripadnici zemunskog klana.

Simović i Kalinić osuđeni su u odsustvu na po 30 godina zatvora za ubistvo Đinđića. Osim za to ubistvo, osuđeni su i na po 40 godina zatvora u procesu protiv zemunskog klana, i to zbog učešća u 19 ubistava, tri otmice i dva slučaja terorizma.

Stariji brat Miloša Simovića, Aleksandar Simović (34) koji je takođe osuđen za ubistvo Đinđića i niz drugih teških krivičnih djela, uhapšen je u Beogradu krajem 2006. godine.

Za ubistvo Đinđića na po 40 godina zatvora osuđeni su bivši komandant JSO Milorad Ulemek Legija i neposredni izvršilac atentata Zvezdan Jovanović.

Aleksandar Simović, Ninoslav Konstantinović i Vladimir Milisavljević osuđeni su na po 35 godina zatvora, a na po 30 godina osuđeni su Simović, Milan Jurišić Jure i Branislav Bezarević.

Bivši pripadnik JSO Željko Tojaga je osuđen na 15 godina, a pripadnik zemunskog klana Dušan Krsmanović na 20 godina zatvora, dok je Saša Pejaković osuđen na osam godina zatvora.

Ostavi poruku