Predsjednik Demokratske partije Dragan Čavić rekao je da će ova stranka na predstojeće izbore izaći pod nazivom Demokratska partija- Dragan Čavić da bi bila prepoznatljiva u odnosu na partije koje imaju sličan naziv.

„Ova stranka izaći će sa listom kandidata za Narodnu skupštinu RS i Parlamentarnu skupštinu BiH, a imaćemo i kandidata za predsjedika Srpske, o čemu ćemo javnost informisati 2. jula“, rekao je Čavić novinarima u Banjaluci.

On je dodao da će Demokratska partija-Dragan Čavić na predstojećim izborima podržati Mladen Ivanića, predsjednika PDP-a za člana Predsjedištva BiH.

„Naša partija, kao i sve ostale opozicione stranke, ima za cilj smjenu aktuelne vlasti i uspostavljanje demokratskog ambijenta u RS“, rekao je Čavić.

Poslanik Demokratske partije-Dragan Čavić u Parlamentarnoj skupštini BiH Momčilo Novaković rekao je da je pokrenuo inicijativu u Predstavničkom domu za utvrđivanje odgovornosti Predsjedništva BiH za vođenje spoljne politike.

„Ova inicijativa naći će se na sjednici Predstavničkog doma Parlametarne skupštine BiH“, rekao je Novaković i pojasnio da spoljnu politiku BiH vodi Predsjedništvo, a ne pojedinci, kao bošnjački član Predsjedništva Haris Silajdžić i ministar inostranih poslova Sven Alkalaj.

On je kritikovao člana Preds

Ostavi poruku