SHARE

Предсједник Демократске партије Драган Чавић рекао је да ће ова странка на предстојеће изборе изаћи под називом Демократска партија- Драган Чавић да би била препознатљива у односу на партије које имају сличан назив.

“Ова странка изаћи ће са листом кандидата за Народну скупштину РС и Парламентарну скупштину БиХ, а имаћемо и кандидата за предсједика Српске, о чему ћемо јавност информисати 2. јула”, рекао је Чавић новинарима у Бањалуци.

Он је додао да ће Демократска партија-Драган Чавић на предстојећим изборима подржати Младен Иванића, предсједника ПДП-а за члана Предсједиштва БиХ.

“Наша партија, као и све остале опозиционе странке, има за циљ смјену актуелне власти и успостављање демократског амбијента у РС”, рекао је Чавић.

Посланик Демократске партије-Драган Чавић у Парламентарној скупштини БиХ Момчило Новаковић рекао је да је покренуо иницијативу у Представничком дому за утврђивање одговорности Предсједништва БиХ за вођење спољне политике.

“Ова иницијатива наћи ће се на сједници Представничког дома Парламетарне скупштине БиХ”, рекао је Новаковић и појаснио да спољну политику БиХ води Предсједништво, а не појединци, као бошњачки члан Предсједништва Харис Силајџић и министар иностраних послова Свен Алкалај.

Он је критиковао члана Предс

SHARE

Оставите одговор