Славни британски гитариста Ерик Клептон одушевио је Београђане наступивши са пријатељем из бенда „Блајнд Фејт“ Стивом Винвудом и петочланим бендом. Клептон је захвалио публици, рекавши да му је драго да се вратио у Србију и да воли да свира у нашој земљи.

Фанови Ерика Клептона дуго су жељно ишчекивали његов концерт у Србији и нису били разочарани оним што им је приредио легендарни гитариста, заједно са својим бившим колегом из бенда „Блајнд Фејт“, Стивом Винвудом.

У пуној Београдској арени, пред око 17.000 гледалаца Клептон и Стив Винвуд су током двочасовног концерта прошли кроз најпознатије песме „Блајнд фејта“ – „Had To Cry Today“, „Presence Of The Lord“, „Can’t Find My Way Home“, али и „After Midnight“, „Glad“, „Forever Man“, „Low Down“ и друге.

Комбинација стилова двојице сјајних музичара, који су после 40 година поново засвирали заједно 2008, одушевила је публику, нарочито током извођења нумере „Going Down“, док је највећи утисак свакако оставио њихов наступ на акустичним гитарама.

Жешћи звук електричне гитаре, најпре је сменила балада „Georgia“, а онда акустични сет од неколико нумера, међу којима је била и чувена „Lаylа“, коју је пратио врисак окупљених, а Арену је осветлило мноштво мобилних телефона и по који упаљач, као некада.

Након изузетног извођења композиције „Voodoo Childe“ и популарне песме „Cocaine“, која је испраћена са пођеднаким одушевљењем као претходна „Layla“, Клептон и Винвуд су поклонили публици и један бис на који су извели „Dear Mr. Fantasy“.

Клептон је захвалио публици, истакавши да му је драго да се вратио у Србију после скоро 30 година, као и да воли да свира у нашој земљи.

Поред Клептона и Винвуда на сцени су били и клавијатуриста Крис Стејнтон, бубњар Стив Гед, басиста Вили Викс и пратећи вокали – Шерон Вајт и Мишел Џон.

Њихова европска турнеја, у оквиру које су наступили у Београду, трајаће до 13. јуна, након чега Клептона очекује његов трећи „Кросроудс гитар фестивал“ у Чикагу, за који су улазнице распродате у року од два сата. Винвуд креће на турнеју са Карлосом Сантаном.

Ostavi poruku