Slavni britanski gitarista Erik Klepton oduševio je Beograđane nastupivši sa prijateljem iz benda „Blajnd Fejt“ Stivom Vinvudom i petočlanim bendom. Klepton je zahvalio publici, rekavši da mu je drago da se vratio u Srbiju i da voli da svira u našoj zemlji.

Fanovi Erika Kleptona dugo su željno iščekivali njegov koncert u Srbiji i nisu bili razočarani onim što im je priredio legendarni gitarista, zajedno sa svojim bivšim kolegom iz benda „Blajnd Fejt“, Stivom Vinvudom.

U punoj Beogradskoj areni, pred oko 17.000 gledalaca Klepton i Stiv Vinvud su tokom dvočasovnog koncerta prošli kroz najpoznatije pesme „Blajnd fejta“ – „Had To Cry Today“, „Presence Of The Lord“, „Can’t Find My Way Home“, ali i „After Midnight“, „Glad“, „Forever Man“, „Low Down“ i druge.

Kombinacija stilova dvojice sjajnih muzičara, koji su posle 40 godina ponovo zasvirali zajedno 2008, oduševila je publiku, naročito tokom izvođenja numere „Going Down“, dok je najveći utisak svakako ostavio njihov nastup na akustičnim gitarama.

Žešći zvuk električne gitare, najpre je smenila balada „Georgia“, a onda akustični set od nekoliko numera, među kojima je bila i čuvena „Layla“, koju je pratio vrisak okupljenih, a Arenu je osvetlilo mnoštvo mobilnih telefona i po koji upaljač, kao nekada.

Nakon izuzetnog izvođenja kompozicije „Voodoo Childe“ i popularne pesme „Cocaine“, koja je ispraćena sa pođednakim oduševljenjem kao prethodna „Layla“, Klepton i Vinvud su poklonili publici i jedan bis na koji su izveli „Dear Mr. Fantasy“.

Klepton je zahvalio publici, istakavši da mu je drago da se vratio u Srbiju posle skoro 30 godina, kao i da voli da svira u našoj zemlji.

Pored Kleptona i Vinvuda na sceni su bili i klavijaturista Kris Stejnton, bubnjar Stiv Ged, basista Vili Viks i prateći vokali – Šeron Vajt i Mišel Džon.

Njihova evropska turneja, u okviru koje su nastupili u Beogradu, trajaće do 13. juna, nakon čega Kleptona očekuje njegov treći „Krosrouds gitar festival“ u Čikagu, za koji su ulaznice rasprodate u roku od dva sata. Vinvud kreće na turneju sa Karlosom Santanom.

Ostavi poruku