Извршни секретар Савеза независних социјалдемократа Рајко Васић оцијенио је да је политика бошњачког члана Предсједништва БиХ Хариса Силајџића позната, с обзиром да је он „дијете рата и бошњачке политике“.

„Политичка сцена у Републици Српској највећим дијелом је одмакла од те ратне реторике, а Силајџић је производ Добровољачке улице у којој су страдали војници ЈНА и мисли да је могуће и сада радити као што је то некада радио у име Републике БиХ и `приватизоване и сарајевизиране БиХ`“, рекао је Васић новинарима у Бањалуци.

Васић је истакао да такву политику наставља и министар иностраних послова БиХ Свен Алкалај, који је близак Силајџићу, али то је, како је рекао Васић, јефтина шичарђијска и чаршијска политика која ће сигурно доживјети крах.

„Сада сви знају да је истамбулска декларација приватни хир Хариса Силајџића и не треба се превише узбуђивати због његових наступа, јер људи у Европи полако схватају суштину и ангажман Силајџића и Турске, која треба да му обезбиједи поново мјесто у Предсједништву БиХ“, рекао је Васић.

Васић је додао је та Силајџићева „приватизација и сарајевизација БиХ“ одавно позната и доживјела је своје пропадање.

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Небојша Радмановић упозорио је раније, поводом гласања БиХ у Савјету за људска права УН у Женеви за Резолуцију о нападима израелских снага на хуманитарни конвој, да Силајџић и Алкалај у име БиХ отворено подржавају ставове Организације исламске конференције и Турске.

Ostavi poruku