Притиснути осудама јавности, челници „Мекдоналдса“ одлучили су се за отварање мини-теретана у склопу својих ресторана у САД. Породице у Америци, која кубури са гојазношћу, најчешће храну наручују из аутомобила, па се чак ни не прошетају до ресторана. Стручњаци тврде да теретане неће помоћи после калоричних оброка.

Ланац брзе хране „Мекдоналдс“ отвара, за сада само у САД, мини-теретане како би помогао у сузбијању великог проблема гојазности у Америци.

Амерички Центар за спречавање и контролу болести недавно је обавио истраживања у којима је утврђено да је конзумирање брзе хране, која је висококалорична и масна, битан узрок гојазности која је у Америци попримила размере епидемије.

Према студији, просечна америчка породица троши 45 одсто буџета на храну по ресторанима. А они који се одлуче да се колима провозају поред шалтера ресторана брзе хране са којег покупе наручени оброк, не морају чак ни да ходају да би се домогли масних хамбургера, поховане пилетине и слатких напитака.

Према подацима објављеним ових дана у многим медијима, компаније брзе хране троше годиње преко три милијарде долара на рекламирање својих производа који су премасни, преслани и преслатки. Резултат свега тога су хиљаде тужби које су против компанија брзе хране подигли заговорници јавног здравља.

Узвраћајући на ту негативну рекламу, ресторани брзе хране сада на својим производнима имају етикете са њиховом калоријском вредношћу и процентом масти, а на менију нуде и нискокалоричну храну која, искрено речено, има лошу прођу.

У најновијем покушају да покаже своју добру страну, ланац брзе хране Мекдоналдс почео је да у оквиру самих ресторана отвара теретане за децу опремљене свим могућим справама!

Пошто поједу „биг мек“ са сланином, екстра велику порцију помфрита и све то залију кока-колом – могу ли клинци трчањем или неким другим вежбама у мини теретани да ублаже лоше последице још лошије хране?

Не, тврде струњаци, јер минутом вежбе сагоре свега једну калорију. Подсетимо се – пошто само један милкшејк има 300 калорија, клинци би требало да вебају сатима и сатима да би потрошили калорије само једног једног оброка у „Мекдоналдсу“.

Ostavi poruku