Pritisnuti osudama javnosti, čelnici „Mekdonaldsa“ odlučili su se za otvaranje mini-teretana u sklopu svojih restorana u SAD. Porodice u Americi, koja kuburi sa gojaznošću, najčešće hranu naručuju iz automobila, pa se čak ni ne prošetaju do restorana. Stručnjaci tvrde da teretane neće pomoći posle kaloričnih obroka.

Lanac brze hrane „Mekdonalds“ otvara, za sada samo u SAD, mini-teretane kako bi pomogao u suzbijanju velikog problema gojaznosti u Americi.

Američki Centar za sprečavanje i kontrolu bolesti nedavno je obavio istraživanja u kojima je utvrđeno da je konzumiranje brze hrane, koja je visokokalorična i masna, bitan uzrok gojaznosti koja je u Americi poprimila razmere epidemije.

Prema studiji, prosečna američka porodica troši 45 odsto budžeta na hranu po restoranima. A oni koji se odluče da se kolima provozaju pored šaltera restorana brze hrane sa kojeg pokupe naručeni obrok, ne moraju čak ni da hodaju da bi se domogli masnih hamburgera, pohovane piletine i slatkih napitaka.

Prema podacima objavljenim ovih dana u mnogim medijima, kompanije brze hrane troše godinje preko tri milijarde dolara na reklamiranje svojih proizvoda koji su premasni, preslani i preslatki. Rezultat svega toga su hiljade tužbi koje su protiv kompanija brze hrane podigli zagovornici javnog zdravlja.

Uzvraćajući na tu negativnu reklamu, restorani brze hrane sada na svojim proizvodnima imaju etikete sa njihovom kalorijskom vrednošću i procentom masti, a na meniju nude i niskokaloričnu hranu koja, iskreno rečeno, ima lošu prođu.

U najnovijem pokušaju da pokaže svoju dobru stranu, lanac brze hrane Mekdonalds počeo je da u okviru samih restorana otvara teretane za decu opremljene svim mogućim spravama!

Pošto pojedu „big mek“ sa slaninom, ekstra veliku porciju pomfrita i sve to zaliju koka-kolom – mogu li klinci trčanjem ili nekim drugim vežbama u mini teretani da ublaže loše posledice još lošije hrane?

Ne, tvrde strunjaci, jer minutom vežbe sagore svega jednu kaloriju. Podsetimo se – pošto samo jedan milkšejk ima 300 kalorija, klinci bi trebalo da vebaju satima i satima da bi potrošili kalorije samo jednog jednog obroka u „Mekdonaldsu“.

Ostavi poruku