Stanković je sa osvojenih 138 poena čak za 28 bodova bio bolji od drugoplasiranih predstavnika Moldavije.

Mada bi se obožavateljke Milana Stankovića verovatno složile da kaiš sa medvedićima i plavo-bela kombinacija odlično idu uz dečački osmeh i frizuru mladog pevača, publici “Evrovizije” ovaj stajling se nije mnogo dopao! Naime, srpski predstavnik dobio je nagradu pod nazivom “Barbara Deks” za najgore obučenog izvođača na “Evroviziji”.
Stanković je sa osvojenih 138 poena čak za 28 poena bio bolji od drugoplasiranih predstavnika Moldavije. Za najgore obučenog predstavnika na “Evroviziji” glasa publika po završetku finala, a nagrada je nazvana po belgijskoj predstavnici na “Evrosongu” 1993. godine.
Goran Bregović, kompozitor pesme “Ovo je Balkan”, svojim nedavnim izjavama u javnosti na neki način je potvrdio da se ni njemu ne dopada Milanov izgled u Oslu. Naime, na pitanje šta misli o nastupu Milana Stankovića u Oslu, on je samo kratko odgovorio:

– Pa u finalu je. To je za mene dovoljno.
Na insistiranje da odgovori da li je zamislio da Stanković nosi medvediće ili jelek u Oslu, Brega je bio još kraći.
– Mnogo teško pitanje na koje mi nije prijatno da odgovorim – značajno se nasmejao i odmahnuo rukom.
Naš takmičar na ovogodišnjem “Evrosongu”, za koga mnogi smatraju da se na kraju plasirao mnogo lošije nego što zaslužuje upravo zbog čudnog stajlinga i koreografije, po povratku iz Osla je izjavio:
– Koreografija je bila ideja organizatora mog nastupa i na to niko iz “Granda”, pa ni ja, nije mogao da utiče. Sa Goranom sam se čuo neposredno pred nastup u polufinalu. Poželeo mi je sreću. O koreografiji nismo pričali, ali sam od Žike kasnije čuo da je stvarno nezadovoljan jer mu se više dopadala ona iz emisije “Tri, pa jedna za Oslo” – rekao je mladi pevač.

Ostavi poruku