Slavni gitarista Erik Klepton i njegov kolega i drug Stiv Vinvud, sa kojim će večeras nastupiti u „Beogradskoj areni“, sleteli su juče u popodnevnim časovima u Beograd.

Stigavši čak dan ranije (pa i petnaestak minuta, pre najavljenog sletanja aviona) rok zvezda je prilično iznenadila srpske medije, a o obožavaocima da i ne govorimo. Valjda zbog nenormalne vrućine, čuveni muzičar se nije dugo zadržao na VIP ulazu, već je požurio u zamračeni i rashlađeni kombi „mercedes“ u čelu kolone i zaputio se prema hotelu „Hajat“, gde je odseo. Iskoristili smo priliku da mu u tih dva-tri minuta na engleskom poželimo dobrodošlicu, što je propratio sa „hvala!“ uz smešak i klimanje glavom. Obučen u jednostavnu košulju i bež pantalone, duge kose, podsetio je na svoje mlađe dane kad je „žario i palio“, ali ne samo fanove, već i lepši pol.
Poznat po povučenosti u profesiji, čiji su temelji samoreklama, hvalisanje i pokretljivost, jedan od najslavnijih Britanaca i dalje izaziva nepodeljenu pažnju javnosti, iako su skandali odavno iza njega. Erik Klepton nije izvoljevao pred svoj koncert. Njegova lista uključuje tri sofe, mali sto za kafu, sto, stolicu i ogledalo. Očigledno voli da svira u srpskoj prestonici, budući da mu je ovo već treći dolazak, prethodno je svirao 1979. godine u hali „Pionir“ (dva koncerta) i u januaru 1984. godine u hali 1 Beogradskog sajma.
Od organizatora „Beogradske arene“ dobili smo informaciju da su ulaznice za koncert skoro rasprodate i da očekuju više od 16.000 ljudi.

Legendarni hitovi večeras u „Areni“

Klepton i Vinvud će svirati zajedničke pesme iz vremena kada su nastupali u bendu „Blind Faith“ („Had to Cry Today“, „Presence of the Lord,“ „Can‘t Find My Way Home“) kao i nekoliko iznenađenja kao što su pesme „The Shape I‘m in“ i „Midland Maniac“, neizbežne „Voodoo Chile“, „Glad“, „Layla“, „Cocaine“…

Ostavi poruku