SHARE

Славни гитариста Ерик Клептон и његов колега и друг Стив Винвуд, са којим ће вечерас наступити у „Београдској арени“, слетели су јуче у поподневним часовима у Београд.

Стигавши чак дан раније (па и петнаестак минута, пре најављеног слетања авиона) рок звезда је прилично изненадила српске медије, а о обожаваоцима да и не говоримо. Ваљда због ненормалне врућине, чувени музичар се није дуго задржао на ВИП улазу, већ је пожурио у замрачени и расхлађени комби „мерцедес“ у челу колоне и запутио се према хотелу „Хајат“, где је одсео. Искористили смо прилику да му у тих два-три минута на енглеском пожелимо добродошлицу, што је пропратио са „хвала!“ уз смешак и климање главом. Обучен у једноставну кошуљу и беж панталоне, дуге косе, подсетио је на своје млађе дане кад је „жарио и палио“, али не само фанове, већ и лепши пол.
Познат по повучености у професији, чији су темељи самореклама, хвалисање и покретљивост, један од најславнијих Британаца и даље изазива неподељену пажњу јавности, иако су скандали одавно иза њега. Ерик Клептон није извољевао пред свој концерт. Његова листа укључује три софе, мали сто за кафу, сто, столицу и огледало. Очигледно воли да свира у српској престоници, будући да му је ово већ трећи долазак, претходно је свирао 1979. године у хали „Пионир“ (два концерта) и у јануару 1984. године у хали 1 Београдског сајма.
Од организатора „Београдске арене“ добили смо информацију да су улазнице за концерт скоро распродате и да очекују више од 16.000 људи.

Легендарни хитови вечерас у „Арени“

Клептон и Винвуд ће свирати заједничке песме из времена када су наступали у бенду „Блинд Фаитх“ („Хад то Црy Тодаy“, „Пресенце оф тхе Лорд,“ „Цан‘т Финд Мy Wаy Хоме“) као и неколико изненађења као што су песме „Тхе Схапе И‘м ин“ и „Мидланд Маниац“, неизбежне „Воодоо Цхиле“, „Глад“, „Лаyла“, „Цоцаине“…

SHARE

Оставите одговор