У току дана могуће је хапшења Милоша Симовића, осумњиченог да је у Загребу пуцао на припадника „земунског клана“ Сретка Калинића, осуђеног за убиство премијера Србије Зорана Ђинђића, рекао је директор Полиције Србије Милорад Вељовић.

Вељовић је рекао да је откривање Калинића добра вијест за српску јавност, те нагласио да је током ноћи био у контакту са хрватским колегама који су претресали станове у којима би могли да се крију одбјегли чланови “земунског клана“.

„Мислим да ће у току дана доћи до хапшења Симовића“, нагласио је Вељовић за РТС.

Директор полиције је истакао да сарадња хрватске и српске полиције даје резултате и да је та сарадња стуб борбе против организованог криминала.

„Ми смо у полицији формирали тим који се бави трагањем за члановима `земунског клана`, а сa хрватском полицијом имамо заједничке тимове где размењујемо информације. Ово је резултат тога“, напоменуо је Вељовић.

Директор Полиције је оцијенио да ће јучерашњи догађај имати много ширу причу него што се у овом тренутку мисли.

„На путу смо да потпуно решимо улогу `земунског клана`, а Сретко Калинић је био један од главних пуцача у оквиру клана“, рекао је Вељовић.

Говорећи о даљим корацима, Вељовић је рекао да су тужилаштва Србије и Хрватске ступила у контакт и да су сада на потезу министарства правде.

„Овим догађајем послата је јасна порука да са сарадњом полиција нема кривичног дела које не може бити решено“, истакао је Вељовић.

Калинић је словио за главног егзекутора „земунског клана“. Сви злочини који му се приписују извршени су брутално. Калинић је, према процјенама полицијских експерата, човјек кога је било тешко ухватити, јер је спреман да живи у потпуној дивљини.

Ostavi poruku