U toku dana moguće je hapšenja Miloša Simovića, osumnjičenog da je u Zagrebu pucao na pripadnika „zemunskog klana“ Sretka Kalinića, osuđenog za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića, rekao je direktor Policije Srbije Milorad Veljović.

Veljović je rekao da je otkrivanje Kalinića dobra vijest za srpsku javnost, te naglasio da je tokom noći bio u kontaktu sa hrvatskim kolegama koji su pretresali stanove u kojima bi mogli da se kriju odbjegli članovi “zemunskog klana“.

„Mislim da će u toku dana doći do hapšenja Simovića“, naglasio je Veljović za RTS.

Direktor policije je istakao da saradnja hrvatske i srpske policije daje rezultate i da je ta saradnja stub borbe protiv organizovanog kriminala.

„Mi smo u policiji formirali tim koji se bavi traganjem za članovima `zemunskog klana`, a sa hrvatskom policijom imamo zajedničke timove gde razmenjujemo informacije. Ovo je rezultat toga“, napomenuo je Veljović.

Direktor Policije je ocijenio da će jučerašnji događaj imati mnogo širu priču nego što se u ovom trenutku misli.

„Na putu smo da potpuno rešimo ulogu `zemunskog klana`, a Sretko Kalinić je bio jedan od glavnih pucača u okviru klana“, rekao je Veljović.

Govoreći o daljim koracima, Veljović je rekao da su tužilaštva Srbije i Hrvatske stupila u kontakt i da su sada na potezu ministarstva pravde.

„Ovim događajem poslata je jasna poruka da sa saradnjom policija nema krivičnog dela koje ne može biti rešeno“, istakao je Veljović.

Kalinić je slovio za glavnog egzekutora „zemunskog klana“. Svi zločini koji mu se pripisuju izvršeni su brutalno. Kalinić je, prema procjenama policijskih eksperata, čovjek koga je bilo teško uhvatiti, jer je spreman da živi u potpunoj divljini.

Ostavi poruku