Britanska policija pronašla je danas tijelo muškarca osumnjičenog da je ubio nekoliko ljudi u nasumičnoj pucnjavi po gradovima u okrugu Lejk, na sjeverozapadu Engleske.

Lokalni mještani, prolaznici i turisti dobili su uputstvo da ostanu u objektima nakon izvještaja o pucnjavi u nekoliko naseljenih mjesta u ovoj oblasti.

Policija je pokrenula veliku potjeru za osumnjičenim napadačem, 52-godišnjim Derikom Birdom, i na kraju pronašla njegovo tijelo zajedno sa vatrenim oružjem u mjestu But.

Policija je objavila da u pucnjavi ima nekoliko mrtvih i ranjenih, ali nije željela da objavi više podataka dok ne stupi u kontakt sa rodbinom žrtava.

Bi-Bi-Si je javio da je ubijeno 11 ljudi, ali informacija još nije zvanično potvrđena.

Oružani incidenti sa većim brojem žrtava rijetki su u Britaniji, u kojoj važe veoma strogi zakoni o posjedovanju i korištenju naoružanja.

Policija je saopštila da je svaki naoružani policajac u okrugu bio uključen u potjeru za Birdom, taksistom iz obalskog grada Vajthevena, gdje je pucnjava jutros počela.

Njegov kolega iz ovog mjesta rekao je Rojtersu da je Bird, koga poznaje 20 godina, pucao u dvojicu taksista tokom svađe.

Ostavi poruku