Džastin Ramsden, mladi britanski dizajner, potrošio je dve nedelje i 3.000 „Lego“ kockica da bi sačinio bistu popularne pevačice Ejmi Vajnhaus.

15Jedan mladi britanski umetnik predstavio je bistu pevačice Ejmi Vajnhaus sačinjenu od „Lego“ kockica, na kojoj je radio dve sedmice, ali samo u slobodno vreme.

Za izradu biste popularne britanske pevačice prepoznatljive po natapiranoj crnoj kosi i cigaretom koja joj visi iz usta, Džastin Remsden (19) je upotrebio više od 3.000 kockica.

„Obožavam ‘Lego’ kockice, to je potpuno drugačiji medijum u kom želim da se izrazim. Dopada mi se što je i sa takvim materijalom pravilnih ivica moguće postići krivine i stvoriti pravi umetnički dizajn“, kaže Remsden, član udruženja „Brickish Association“ koje okuplja odrasle osobe obožavaoce „Lego“ kocki.

Remsden studira umetnost i dizajn na „Queen Elisabeth“ koledžu u Darlingtonu i trenutno radi na još ambicioznijem projektu, na umanjenom „Lego“ modelu zgrade „Barclays“ banke u Darlingtonu, u okviru gradskog projekta „Umetnost u dvorištima“.

Kako prenose lokalni mediji, njegov san je da se jednog dana zaposli kao dizajner u kompaniji „Lego“.

Ostavi poruku