Брчанска полиција ухапсила је данас двадесетшестогодишњег Брчака Абедина Смајића, кога је јуче идентификовала као особу која је на интернету писала национално увредљиве садржаје.

Policija-BrckoСмајић ће, заједно са извјештајем о почињеном кривичном дјелу изазивање националне, расне и вјерске мржње, раздора и нетрпељивости, бити предат Тужилаштву Брчко дистрикта на даље процесуирање.

Портпарол брчанске полиције Халид Емкић рекао је да ће у наредна 24 часа Тужилаштво одлучити да ли ће за ово лице суду предложити притвор или ће га пустити да се брани са слободе.

За кривично дјело изазивање националне, расне и вјерске мржње, раздора и нетрпељивости, према Кривичном закону Брчко дистрикта, предвиђена је затворска казна у трајању до пет година.

Полиција Дистрикта јуче је, након претреса станова на двије локације у Брчком, идентификовала и ставила под полицијски надзор Смајића, за кога постоји основана сумња да је од 5. јануара на интернет сајту „www.bosnahistoria.com“ писао национално увредљиве садржаје.

Смајић, син једног брчанског имама, на форуму је био регистрован као Ел Фатих цд5 и размјењивао са истомишљеницима информације о „распореду снага у и око Брчко дистрикта ради оружаног напада“.

На сајту, на коме је било активно ово лице, дословно је објављена порука „За почетак ударити на села Вујичиће, Гајеве и Буквик као неки наш циљ и план. Ту морамо да уништимо православне, јер ови могу да јаве четницима шта они из Маоче планирају“.

„Добро је што је линија бошњачких села од Рашљана до Брода и улаза у град Брчко данас хомогена бошњачки и што се није промијенила ситуација. Прво треба напасти и неутралисати насеље Грчица и Илићка са бијељинске стране. Од стране Ивика и Глухаковца напасти Грбавицу и узети улице, те се тако осигурати од напада из правца Лончара“, наводи се у стратегији коју је Смајић размјењивао са извјесним Џеком, Дрином и Абдурахманом.

Leave a Reply