Maloljetni razbojnik ubijen je u pokušaju pljačke jedne sportske kladionice u Sarajevu.

ubistvousarajevuSarajevski mediji nezvanično javljaju da je sinoć ubijen maloljetni Alen Magaš, štićenik Zavoda za mušku djecu i omladinu na Humu.

U pucnjavi je teško ranjena radnica kladionice „Derbi“ u Ciglanskoj ulici Amela Džindo (28) i ljekari se bore za njen život.

Amela Džindo ima tri prostrelne rane – u grudni koš, abdomen i lijevu natkoljenicu, rekla je portparol Kliničkog centra u Sarajevu Biljana Jandrić.

„Riječ je o izuzetno teškim povredama. Samo 15 minuta nakon dolaska u bolnicu bila je u operacionoj sali. Ona je nulta krvna grupa. Dato joj je 14 doza krvi i šest doza plazme. To su izuzetno velike količine i molimo građane da daju krv, jer još nije poznato koliko će joj i dalje trebati krvi. Smještena je na Kliniku za anesteziju i reanimaciju i još u izuzetno teškom stanju“ – rekla je Biljana Jandrić.

Drugi razbojnik, koji je najvjerovatnije ranio Amelu Džindo, pobjegao je i policija je za njim sinoć tragala, a sumnja se da je i on ranjen.

Prema nezvaničnim informacijama, u ovu sportsku kladionicu upala su dvojica naoružanih razbojnika. Na njihovu prijetnju pištoljem uzvratila je radnica koja je, takođe, imala pištolj i usmrtila jednog napadača, dok ju je drugi teško rani ispalivši u nju tri metka.

Ostavi poruku