Zbog intenzivnih sniježnih padavina na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj /RS/ i Federaciji BiH /FBiH/ saobraćaj se odvija usporeno i otežano, a ugaženog snijega na kolovozima ima na gotovo svim putnim pravcima, saopšteno je iz Auto-moto saveza RS.

putevi-snegVozačima se posebno skreće pažnja na opreznu vožnju na prevojima Čemerno, Han Pogled, Rogoj i šire područje Romanije.

Regionalni put Klanci-Ulog, preko prevoja Morine, je neprohodan zbog sniježnih nanosa.

Povećan je i broj odrona u usjecima i pored kamenih kosina, posebno na dionicama puteva Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, Lapišnica-Prača, Kula-Trnovo i Ukrina-Vijaka.

Zbog sanacionih radova dolazi do povremenih obustava saobraćaja na magistralnim putevima Brčko-Donja Bukovica, u mjestu Brezovo, i Ljubinje-Trebinje, na lokalitetu Tvrdoš,

U zoni klizišta na magistralnom putu Foča-Gacko u toku su sanacioni radovi i u vremenu od 7.00 do 17.00 časova dolaziće do 15-minutnih obustava saobraćaja, a za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na snazi je potpuna zabrana saobraćanja.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta u Jošanici na Vogošćanskoj petlji, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Na graničnim prelazima nisu evidentirana duža zadržavanja.

Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, na graničnmom prelazu Izačić na snazi je zabrana kretanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Ostavi poruku