Ejmi Bišop, asistent profesora bioloških nauka na Univerzitetu Alabama u gradu Hantsvil, privedena zbog ubistva troje kolega na ovom univerzitetu, javila je mreža Si-En-En.

Alabama-1Vlasti su saopštile da je Bišopova ranila još troje kolega i da je uhapšena izvan zgrade Univerziteta u kojoj se dogodila pucnjava.

„Incident se dogodio u petak u 16.00 časova po lokalnom vremenu, u zgradi Prirodno-matematskog fakulteta na sastanku odsjeka za biologiju“, rekao je portparol Univerziteta Rej Garner.

Iako vlasti nisu objavile motiv pucnjave lokalna televizijska stanica VAFF-TV javila je, pozivajući se na zvaničnike, da je član osoblja Univerziteta Alabama otvorila vatru i usmrtila troje kolega na sastanku, nakon što joj je rečeno da neće dobiti profesorsko zvanje.

Prema istim izvorima, ona je nakon toga izvukla pištolj i počela pucati po kolegama.

Portparol Univerziteta rekao je da su ubijeni Gopi Podila, šef odsjeka za biološke nauke, Marija Dejvis, asistent profesora biologije i Adrijel Džonson, vanredni profesor biologije, dok su povrijeđeni Džozef Lihi, vanredni profesor biologije, koji je u kritičnom stanju, Luis Kruz-Vera vanredni profesor biologije i Stefani Montičelo, pomoćnik na odsjeku za biologiju.

Univerzitet je otkazao sve aktivnosti, časove i sportske događaje.

„Misli i molitve svih su s porodicama. Dekanat će biti obaviješten o tome što se dogodilo i učiniti sve što može kako bi podržao Univerzitet“, rekao je rektor Finis Sent Džon.

Portparol bolnice u Huntsvilu, Bar Ingram, rekao je da su u bolnicu primljene tri ranjene odobe od kojih su dvije u kritičnom, a jedna u stabilnom stanju.

Policija je osigurala zgradu u kojoj je izbila pucnjava i evakuisala studente. U univerzitetskom kompleksu u Hantsvilu ima oko 7 500 studenata. Kompleks je u petak zatvoren, a studentima je rečeno da idu kućama

Ostavi poruku