Druga velika snježna oluja za manje od sedam dana zahvatila je američku istočnu obalu od Vašingtona do Baltimora, zbog čega su već treći dan zatvorene vladine agencije, a gradovi zavijani širom sjeveroistočnog dijela SAD.snijeznaoluja

UN su saopštile da će sjedište svjetske organizacije u Njujorku danas biti zatvoreno, američki Kongres ograničio je rad, dok je iz gradova Bostona, Baltimora, Filadelfije i Vašingtona najavljeno da će vladine kancelarije ostati zatvorene.

Američka Nacionalna meteorološka služba predviđa da će u Njujorku i Vašongtonu pasti do 36 centimetara snijega, u Baltimoru do 51 centimetra i Filadelfiji 48 centimetara.

Državne kancelarije u pet najvećih gradova u saveznoj državi Pensilvaniji ostaće zatvorene, dok je isti slučaj i sa službam u državi Merilend, gdje se na poslu mora pojaviti samo neophodan personal.

Savezna država Masučec saopštila je da se pažljivo prati razvoj situacije i da će tokom dana biti saopštena odluka da li će kancelarije državne službe ostati zatvorene.

Meteorolozi navode da će oluju koja je nazvana „Snježno ubistvo“ i „Snijegomagedon“ pratiti jaki vjetrovi što bi moglo izazvati nove nestanke struje u regionu koji se još oporavlja od posljediica nastalih u mećavama tokom vikenda.

Mještani gradova od Vašingtona do Nju Džerzija još pokušavaju da očiste rekordne snježne nanose visine od 46 do 81 centimetara.

Ostavi poruku