Бојан Гудурић, који је оптужен за убиство власника загребачког „Национала“ Иве Пуканића и директора маркетинга те медијске куће Нике Фрањића, негирао је било какву повезаност са осталим оптуженима, али и с кривичним дјелом које му је стављено на терет.

Bojan-Guduric-2„Негирам да сам учинио кривично дјело за које ме терете, те да сам у било којем сегменту, било којом радњом допринио извршењу кривичног дјела, нити сам знао да ће то дјело бити почињено“, навео је Гудурић у писму медијима.

Двадесетдеветогодишњи Гудурић, који се тренутно налази у екстрадиционом притвору у Сарајеву, истиче да је посљедњи пут Роберта Матанића и Амила Мафаланиа, које УСКОК терети да су били задужени за логистику прије и након убиства Пуканића и Фрањића, видио почетком октобра 2008. године.

„Од тада их нисам видио, нити сам учествовао у било чему са њима двојицом“, навео је Гудурић, који се 1. фебруара предао бањалучкој полицији, затраживши да одмах буде спроведен у Сарајево, а затим испоручен Хрватској.

Гудурић је у писму навео да не познаје остале оптужене, односно Луку Матанића, Слободана Ђуровића званог Кардинал, Жељка Миловановића, те Сретена Јоцића званог Јоца Амстердам.

„Средства информисања ми приписују улогу снајперисте који с крова куће треба да убије Пуканића у случају да експлозивна направа закаже. Колико је та тврдња бизарна? Напомињем да ја ни војску нисам служио, а у животу нисам никад ни пуцао из пушке“, наводи се у Гудурићевом писму, које преносе „Независне новине“.

Гудурић је у писму навео да се спекулише да ће у поступку који се води у Хрватској бити свједок покајник.

„И кад бих хтио да прихватим такву улогу, не могу, јер просто речено, ја о самом догађају не знам ништа, нити могу било шта рећи о било којем учеснику тог спорног догађаја“, закључио је Гудурић.

Пред Жупанијским судом у Загребу 3. фебруара почело је суђење оптуженим за убиство Пуканића и Фрањића.

Миловановић и Јоцић се тренутно налазе у притвору у Београду и чекају на почетак суђења које ће бити одржано у Србији.

Гудурић је затражио да буде по скраћеној процедури изручен Хрватској јер, како сматра, тамо ће му поштеније судити него у Србији.

Министарство правде БиХ још није одлучило коме ће изручити Гудурића јер га, осим Хрватске, потражује и Србија због разбојништава.

Ostavi poruku