Александар Кристијан Голубовић (41), који је прије двије недјеље ухапшен испред београдске цркве Светог Марка због сумње да је трговао хероином, покушао је да се убије у притвору у подруму Полицијске управе за град Београд и само брзом интервенцијом дежурних полицајаца и стражара живот му је спасен, пишу франкфуртске „Вести“.

Kristijan-Golubovic-2Како наводи овај лист, позивајући се на незванична сазнања, Голубовића је највише погодили пријекори његове мајке Миланке /60/, која је, такође, притворена.

Лист наводи да је Голубовић током викенда од чувара тражио још једно ћебе због хладноће и они су му удовољили.

„Све је изгледало нормално, док у једном тренутку стражари нису чули лупање о врата и зидове ћелије. Притрчали су и тада угледали Кристијана како рита ногама, надулог лица, готово без ваздуха, практично на самрти!”, цитирале су „Вести“ свој извор из полиције.

Лист наводи да су стражари потом улетјели унутра и откинули руб ћебета о који се био објесио.

„Позвали су Службу хитне помоћи, која је убрзо стигла и успела да га врати у живот. Да су колеге закасниле десетак секунди, мислим да му не би било спаса“, наводи извор „Вести“.

Голубовић је, како се незванично сазнаје, искористио ситуацију да рукама исцијепа руб ћебета док је био сам у ћелији, обмота један крај око врата, а други око цеви које пролазе кроз ћелију. Затим се бацио на земљу како би се угушио.

У агонији и ропцу, рефлексно је почео да се рита и бацака ногама и рукама, што је изазвало буку коју су чули стражари и практично у посљедњем тренутку спасли му живот.

Са друге стране, упућени тврде да је мало вјероватно да је Кристијан хтио да се убије и ову вијест су углавном примили са невјерицом.

„Није он ни особа склона таквим стварима, а и да је некад намеравао да то уради, убио би се најпре у грчком затвору, који је казамат наспрам домаћих. Да је имао главобоље, не сумњам. Ћелија у којој је био у полицији је одлично покривена камерама, тако да је мало извесно да би успео и да се само попне на кревет и провуче то ћебе, а да му стражари већ не буду у ћелији“, каже неименовани извор.

Како пише лист „Ало“, Голубовић се овог викенда, током обје ноћи у исто вријеме, око 4 сата ујутро, жалио на болове у предјелу врата и главе.

Љекари Хитне помоћи оба пута су долазили да прегледају притвореног у зграду Полицијске управе Београд и том приликом су му дали ињекцију „диклофена“.

Истрага против Голубовића и његове групе је завршена и предмет је предат Тужилаштву које ће одлучити о евентуалном подизању оптужнице.

Кристијан и његова мајка Миланка су дали изјаву у полицији, а затим су смјештени у одвојене ћелије у притворским просторијама београдске полиције.

Ostavi poruku