Иста група нападача извршила је у посљедња три дана три разбојништва на двије бензинске пумпе у Сарајеву и једној у Мостару, саопштено је данас из Центра јавне безбједности (ЦЈБ) Источно Сарајево.

Razbojnik-1Прва крађа догодила се 28. јануара, непосредно иза поноћи, на бензинској пумпи „Рудинг“ у Источном Сарајеву, када су петорица непознатих немаскираних мушкараца, уз пријетњу употребе ножа, напали двојицу радника наведене пумпе и том приликом отуђили 2.000 КМ.

Друго разбојништво десило се 29. јануара, око 22.00 часа, на бензинској пумпи „Мандић петрол“, такође у Источном Сарајеву, када су четири лица на исти начин напала радника и отуђила 350 КМ.

Најновије разбојништво, почињено на исти начин као у Источном Сарајеву, забиљежено је на подручју Мостара, 30. јануара, око 3.00 часа, на бензинској пумпи „Ина енерџи комерц“.

Путем размјене фотографија и видео снимака са бензинске пумпе „Ина“ у Мостару и бензинске пумпе „Мандић петрол“ у Источном Сарајеву дошло се до закључка да је у питању иста група нападача која је користила исто возило, „голф 4“, тамнозелене боје, без регистарских ознака.

У саопштењу се истиче да припадници ЦЈБ Источно Сарајево и МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона заједничким напорима интензивно раде на проналаску починилаца и возила.

ЦЈБ Источно Срајево медијима је, с молбом да их објави, упутило фотографије на којима се прилично јасно виде лица нападача, а грађанима позив да се, уколико препознају неко од лица, јаве најближој полицијској станици или позову бесплатан полицијски број 122.

Ostavi poruku