Предсједник Српске демократске странке (СДС) Младен Босић изјавио је Срни да је Предсједништво странке данас једногласно донијело одлуку да подржи иницијативу Регионалног одбора Изборна јединица пет о искључењу Драгана Калинића из СДС-а.

Dragan-Kalinic-2Босић је рекао да ће одлуку Предсједништва СДС-а предочити Главном одбору које ће се изјаснити на сједници која је у току.

„Предсједништво ће Главном одбору предложити да све опозиционе партије буду позване на разговоре о заједничком дјеловању на предстојећим октобарским изборима у БиХ“, рекао је Босић.

Срна сазнаје да ће се на сједници Главног одбора СДС-а обратити бивши предсједник СДС-а Драган Калинић.
Регионални одбор СДС-а, Изборне јединице пет, затражио је од надлежних страначких органа да из чланства СДС-а искључе Калинића због, како је наведено, сталог подривања једниства странке и унутрашњег роварења, те због штете коју је тиме нанио СДС-у.

Члан Главног одбора СДС и члан Регионалног одбора Изборне јединице пет Миле Јовановић рекао је раније да овај захтјев није у складу са Статутом странке и најавио да ће 26 чланова ГО, који су потписали подршку Калинићу да се кооптира у ГО, највјероватније покренути захтјев пред Статутарном комисијом о оцјени статутарности оваквог закључка Регионалног одбора.

Прије три дана Калинић је упутио писмо Босићу у којем тражи да њему и бившем високом функционеру ове странке Немањи Васићу буде омогућено присуство на данашњој сједници Главног одбора у својству гостију.

Калинић у писму наводи да хоће да у мирној и демократској атмосфери буде расправљено све што је спорно у вези са иницијативом за његовим повратком у активности СДС-а.

ДРАГАН КАЛИНИЋ ИСКЉУЧЕН ИЗ СДС-а

Главни одбор (ГО) Српске демократске странке (СДС) искључио је данас из странке бившег предсједника СДС-а Драгана Калинића.

Калинић је потврдио новинарима да су за његово искључивање из странке гласала 42 члана ГО, 23 су била против, док је пет било уздржано.

Предсједник СДС-а Младен Босић потврдио је раније Срни да је Предсједништво странке једногласно данас донијело одлуку да подржи иницијативу Регионалног одбора Изборна јединица пет о искључењу Калинића из СДС-а.

Калинић је на ову одлуку Предсједништва СДС-а поднио жалбу ГО, која је на данашњој сједници одбијена.

Регионални одбор СДС-а, Изборне јединице пет, затражио је у петак од надлежних страначких органа да из чланства СДС-а искључе Калинића због, како је наведено, сталог подривања јединиства странке и унутрашњег роварења, те због штете коју је тиме нанио СДС-у.

Ostavi poruku