Talibanski militanti ubili su dva muškarca u pakistanskom sjeverozapadnom plemenskom pojasu, optuživši ih da su špijunirali za SAD, rekli su danas zvaničnici.

Talibani-1Njihova izrešetana tijela pronađena su pored puta u regionu Data Kel, oko 15 kilometara južno od Miranšaha, u regionu Sjeverni Vaziristan, rekao je šef lokalne policije Kajum Kan Frans presu.

On je dodao da je riječ o pripadnicima lokalnih plemena, koji su zarobljeni prošlog mjeseca nakon raketnog napada u regionu u kome je poginulo 12 ljudi.

U poruci koja je pronađena pored njihovih tijela kaže se da su „obojica pogubljeni nakon što je istraga pokazala da su špijunirali za američke snage“ sa druge strane granice u Avganistanu.

Militanti često otimaju i ubijaju pripadnike plemena optužujući ih za špijuniranje za pakistansku vladu ili američke snage u Avganistanu.

SAD ispalile su veliki broj raketa na sjeverozapad Pakistana, posebno Sjeverni Vaziristan, bastion boraca Al kaide, talibana i mreže Hakani, koji napadaju američke i NATO vojnike u Avganistanu.

U posljednjem napadu u petak naveče na talibansku bazu u regionu ubijeno je pet militanata.

Više od 750 ljudi ubijeno je u više od 80 raketnih napada u Pakistanu od avgusta 2008. godine.

Vašington kaže da su plemenski regioni, gdje se snage bezbjednosti bore sa islamskim militantima, postali utočište za ekstremiste.

Ostavi poruku