Драма у финалу Отвореног првенства Аустралије у конкуренцији дама окончана победом Серене Вилијамс. Американка рекордерка турнира у „опен ери“ – пети пут узела титулу. Енан поклекла у трећем сету.

Serena-Vilijams-1Публика у Мелбурну, после више година, гледала је право финале женског тениса. Бивша и актуелна краљица тениса водиле су драматичну борбу у којој је боља била Серена Вилијамс.

Повратница Жастин Енан покажала је због чега је годинама доминирала у женском тенису, међутим Американка је била снажнија, прецизнија и концентрисанија и узела своју пету титулу на Отвореном првенству Аустралије.

Тиме је Серена Вилијамс постала рекордерка турнира у „опен ери“.

Вилијамс је у десетом гему првог сета направила други брејк у мечу, искористила је грешке противнице и друга сет лопта била је довољна за 1:0 у сетовима.

После првог сета стекао се утисак да је Енен доста нервознија од противнице. Направила је више грешака, а од седам брејк лопти искористила је само једну.

Са друге стране Вилијамсова се трудила да наметне свој стил игре, агресивно и снажно. Била је довољно сконцентрисана да искористи брејк шансе и поведе. Занимљив статистички податак јесте да кад Серена на Аустралијен опену поведе у првом сету, не губи меч.

Међутим, како је публику и навикла, омалена Белгијанка вратила се у меч и приуштила публици наставак уживања у врхунском тенису.

Серена Вилијамс прави брејк већ у трећем гему одлучујућег сета за вођство од 2-1, али Белгијанка узвраћа. Закратко.

Нови брејк Серене Вилијамс уз помоћ серије грешака Енанове. Ас сервисом Американка осваја гем на свој сервис за 4-2, прави још један брејк и сервисом долази до титуле.

Ostavi poruku