Један авганистански преводилац убио је двојицу америчких војника у Авганистану, а претпоставља се да је ријеч о незадовољном запосленику, а не милитанту.

Afganistan-1Неименовани војни официр НАТО рекао је да се инцидент догодио јуче у провинцији Вардак, у близини пријестонице Кабула, не износећи детаље.

НАТО снаге саопштиле су синоћ да су „два америчка војника и један амерички запосленик“ погинули у инциденту на истоку Авганистана и да је истрага у току.

„Према првим показатељима овдје се ради о незадовољном раднику, а не терористи“, рекао је неименовани амерички војни званичник.

Авганистански провинцијски званичник рекао је да се преводилац свађао са војницима због плате и начина на који га третирају прије него је отворио ватру.

Други војници одмах су убили преводиоца након инцидента.

У сличном инциденту у новембру један изнервирани авганистански полицајац убио је пет британских војника, а неколико ранио у области Над Али у јужној провинцији Хелманд.

Овај инцидент подстакао је питања о начину рада страних војника који подучавају авганистанску полицију и војску.

Од почетка ове године у Авганистану су погинула 44 страна војника, од тога 29 Американаца, док је у истом периоду прошле године погинуло 25 страних војника

Ostavi poruku