Немања Билбија јуче је тачно у подне потписао уговор са новосадском Војводином, гдје је задужио црвено-бијели дрес са број 21. Млади нападач је потписао уговор на четири године, а Борцу ће од наредног трансфера припасти 40 одсто.

Nemanja-Bilbija-2„Дошао сам у клуб који је поред Црвене звезде и Партизана највећи и најпопуларнији клуб у Србији. Војводина и Борац су братски клубови, а познато је да су и навијачи одавно у братским односима. Желим да се радом и залагањем наметнем стручном штабу и изборим мјесто у стартној постави“, рекао је Билбија, који је својим дојучерашњим саиграчима пожелио све најбоље у другом дијелу сезоне.

Радмило Шиповац, директор Борца, истакао је трансфер Билбије као веома добар посао на који клуб треба да буде поносан.

„Сматрам да смо отворили пут младим играчима који ће из нашег клуба ићи у Војводину и након тога у велике европске клубове. Сви у Војводини су били одушевљени његовим доласком. Имао је величанствену промоцију којој су присуствовали и представници навијача“, рекао је Шиповац и истакао да ће у склопу партнерских односа и Војводина у будућности помагати клуб из Платонове улице:

„Војводина ће нам помоћи у вези са инфраструктуром. Постоји велика шанса да уз њихову помоћ изградимо помоћни терен, али о свему томе ће бити више ријечи мало касније.“

Билбија ће данас отпутовати с новим клубом на припреме у Анталију, а велике су шансе да у Турској одигра и пријатељски меч са Борцем. Бањалучани ће у Анталији одиграти пет утакмица. Први противник биће им украјински Дњепар, са којим ће се састати 4. фебруара, а потом и Брно (6. фебруар). Противници за термине 8, 10. и 12. фебруара биће познати у Турској. Прије поласка у Анталију Борац ће покушати да ангажује једног чувара мреже.

Ostavi poruku