Српско – канадски дубл Ненад Зимоњић и Данијел Нестор пласирали су се у финале Отвореног првенства Аустралије пошто су у полуфиналу савладали српско-хрватски дубл Душан Вемић и Иво Карловић са 2:0 (6:4, 6:4). Финале је на програму у суботу ујутру.

Nenad-Zimonjic-5Сконцентрисанија игра игра Нестора и Зимоњића у првом сету.  Одлучујући гем првог сета је био је први сервис гем Душана Вемића при резултату 1:1. Нестор и Зимоњић користе брејк шансу и стварају брејк предности, потом га материјализују. До краја сета сваки тенисер је освајао свој сервис без већих проблема.  Зимоњић и Нестор су рутински привели сет крају – 6:4 у првом сету.

Уследио је други сет, у коме су Карловић и Вемић покушали поново да изненаде фаворите, што им је полазило за руко у неколико, предходних, мечева. Међутим, Зимоњић и Нестор нису дозволили изненађење. Изједначена борба се водила до резултата 4:4. Тада, поново на сервис Вемића, Нестор и Зимоњић праве брејк, а потом Нестор осваја свој сервис за коначних 6:4 у другом сету.

Противници Нестора и Зимоњића и финалу биће бољи из дуела између браће Брајан и дубла Кохелман – Ниеминен.

Ostavi poruku