Озбиљни стомачни проблеми омели Ђоковића да у четвртом и петом сету одржи победнички ритам. „Не желим да се правдам… Ужасно сам се осећао“, рекао Ђоковић после меча.

Novak-Djokovic-6Најбољи српски тенисер свих времена честитао Жо-Вилфриду Тсонги пласман у полуфинале Отвореног првенства Аустралије, рекавши да је Француз одиграо сјајно и потпуно заслужено победио.

„Желим прво да честитам Тсонги на одличном мечу и заслуженој победи. Жао ми је што нисам могао да одиграм боље последња два сета. Не желим да тражим изговоре, али сам повраћао и имао дијареју пре меча. Ужасно сам се осећао“, рекао је Ђоковић на конференцији за новинаре после меча.

Ђоковић је казао да не зна шта је био узрок лошег здравственог стања.

„Радио сам исто што и сваки други дан. Нисам јео ништа необично, као што су ракови или слично, већ тестенину. Можда је то у питању, заиста не знам. И пре почетка меча ме је мало болео стомак, али сам тек после трећег сета имао озбиљан проблем. После два гема морао сам у тоалет, а да нисам то урадио, повраћао бих на терену“, објаснио је.

Српски тенисер је додао да због исцрпљености није могао добро да се креће у четвртом и петом сету.

„То је био главни проблем, а Тсонга је веома добро сервирао и то је допринело да му порасте самопоуздање и да буде агресивнији“, казао је Ђоковић. „Моја филозофија у последња два сета је била да останем на терену и чекам да Тсонга, евентуално, почне да прави грешке. Све у свему, мислим да сам добро одиграо овај турнир. Једино ми је мало жао због начина на који сам изгубио данас. Ипак, живот иде даље“, закључио је српски тенисер.

Ђоковић је у четвртфиналу турнира у Мелбурну изгубио од Тсонге са 2:3 (6:7, 7:6, 6:1, 3:6, 1:6).

Ostavi poruku