Селектор женске тениске репрезентације Дејан Вранеш објавио је списак играчица на које рачуна за сусрет првог кола Светске групе Фед купа против селекције Русије у Београду 6. и 7. фебруара.

Ana-i-Jelena-1Боје Србије браниће наше најбоље тенисерке – Јелена Јанковић, Ана Ивановић, Бојана Јовановски и Ана Јовановић.

Уз репрезентацију, на припремама у Београдској арени биће и млада нада српског тениса, 16-годишња Александра Крунић.

„Састав наше репрезентације је исти као пре годину дана, када смо први пут у историји одиграли Фед куп меч у Београду, савладавши селекцију Јапана. Сада нам предстоји дуел са Рускињама у који улазимо максимало мотивисани да наставимо шампионски поход ка титули Фед купа, што нам је крајњи циљ“, рекао је Вранеш.

Он је напоменуо да Руси имају велики број сјајних тенисерки, а самим тим и велики број комбинација у погледу тима који ће извести на терен.

„Селектор Русије је пре десетак дана најавио долазак Клејбанове, Пављученкове, Веснине и Душевине, али верујемо да ће у нашу престоницу стићи у јачем саставу. Имамо најтежег могућег противника, али спремни смо за све изазове“, поручио је Вранеш.

Селектор Фед куп репрезентације Србије додао је да верује у максималну подршку навијача са трибина Београдске арене.

„Верујемо да ћемо уз подршку препуне Арене изборити нову победу за српски женски репрезентативни тенис и први пут у историји остварити пласман у полуфинале Фед купа. Тада бисмо, поново у Арени, дочекали победника сусрета Француска – САД“, рекао је Вранеш.

Окупљање репрезентативки Србије заказано је за понедељак у Београду.

Списак селектора Русије Шамила Тарпишчева требало би да буде објављен у току дана.

Ostavi poruku