Српски тенисер Душана Вемића и Хрват Иво Карловић победили су мечу осминефинала на Отвореном првенству Аустралије у Мелбурну пете носиоце Кубота и Мараха са 2:1 (2:6, 7:6, 7:6).

Vemic-Karlovic-1Вемић и Карловић су имали тежак задатак да се пробију међу осам најбољих дублова, јер су им противници били пети носиоци Лукаш Кубот из Пољске и Оливер Марах из Аустрије. После велике борбе у три сета успели су да направе изненађење.

Први сет припао је фаворитима, Куботу и Мараху. Веома брзо решили су сет у своју корист резултатом 6:2.

Међутим, у другом сету буде се Вемић и Карловић. Заиграли су много боље што је довело до резултатске неизвесности. Офанзивна игра донела је и више грешака, али и противник је натеран на грешке, тако да је сет ушао у тај-брејк. У тај-брејку се водила велика борба, ипак , Вемић и Карловић су били сконцентрисанији и успели да добију други сет са 7:6 (13:11).

На старту трећег сета Вемић и Карловић стижу до брејка предности, међутим, противници успевају да окрену резултат, тако да је и одлучујући сет ушао у тај-брејк. Овог пута Вемић и Карловић рано праве мини-брејк и одржавају предност до краја за коначних 7:6 (7:4).

Вемић и Карловић ће у четвртфиналу играти против трећих носилаца Лукаша Длухија из Чешке и Леандера Паеса из Индије.

Ostavi poruku