Бизнисмен из Пљеваља Дарко Шарић, за којим је расписана међународна потерница, побјегао из Црне Горе највероватније у Хрватску или Швајцарску, пише подгоричка „Побједа“. Полиција није пронашла ни Шарићевог сарадника Горана Соковића.

Darko-Saric-1Подгоричка „Побједа“ објавила је да је бизнисмен из Пљеваља Дарко Шарић, за којим је београдска канцеларија Интерпола расисала међународну потерницу, побегао је из Црне Горе и највероватније, се налази у Хрватској или Швајцарској.

Полиција није пронашла ни Шарићевог сарадника Горана Соковића, који је обухваћен истом потерницом због сумње да је заједно са Шарићем организовао шверц 2,1 тоне кокаина из Уругваја у Европу, у операцији названој „Балкански ратник“.

Позивајући се на неименоване изворе из полиције, „Побједа“ пише да је Шарић последњи пут виђен у Пљевљима пре десет дана и да му се од тада губи сваки траг. Готово истовремено нестао је и Соковић, за кога полиција, такође, сумња да је напустио Црну Гору.

Црногорска полиција саопштила је да је почела потрагу за Шарићем у Пљевљима и другим градовима у којима би могао да борави. Полиција је претресла његову кућу и пословне просторе у Пљевљима и Котору, где Шарић поседује дискотеку „Максимус“.

Шеф пљеваљске полиције Дарко Ћорац рекао је да ће полиција наставити потрагу за Шарићем и да ће га сигурно ухапсити ако се нађе на црногорској територији.

Шарићев адвокат не зна за потерницу

Ћорац је рекао новинарима да је полиција „извршила претрес породичних, стамбених и пословних објеката којима располаже или које користи Шарић у Пљевљима и да ће наставити потрагу на за њим.

Међународна потерница за Шарићем и Соковићем расписана је по налогу истражног судије Посебног одељена у Београду, који месецима води опсежну истрагу против криминалне групе од двадесетак људи који се сумњиче да су део ланца кријуммцарења кокаина из Уругваја у Европу, преко Црне Горе и Србије.

Правни заступник браће Шарић Јосиф Мићовић рекао је да не зна да је против његових клијената Интерпол подигао међународну потерницу и да није „ових дана“ у контакту са њима.

Мићовић је више пута негирао оптужбе полиције да су Шарићи одговорни за међународни шверц дроге и да су од тог посла остварили огромну зараду.

Директор српске полиције Милорад Вељовић потврдио је у недељу да је Национални биро Интерпола у Београду расписао црвену потерницу за пљеваљским бизнисменима Шарићем и Соковићем због сумње да су организовали шверц кокаина из Латинске Америке у Европу.

Ostavi poruku