Првак Европе против неуништиве екипе из Београда. Панатенаикос и Партизан на отварању Топ 16 фазе такмичења у Евролиги. Једанаеста утакмица у последњих пет сезона.

kosarka-partizan-3Најбоље екипе грчке и српске кошарке, ПАО и Партизан отварају такмичење у Топ 16 фази Евролиге, једанаестом утакмицом у последњих пет сезона. До сада Атињани забележили седам, Београђани три победе. Утакмица првог кола Групе између Панатинаикоса и Партизана игра се у среду од 20 сати у Атини.

„Налазимо се у изузетно тешкој групи, али ћемо на сваком мечу бранити своје достојанство. Панатинаикос је велики фаворит, има неке проблеме са повредама играча, али мислим да је нама теже због неиграња Александра Марића. На терену ће сви да пруже максимум, а видећемо за шта ће то бити довољно“, рекао је Вујошевић на конференцији за новинаре у Београду.

Центар српског шампиона Марић већ неколико недеља не игра због повреде, а Вујошевић је истакао да није задовољан током опоравка.

„Опоравак Марића не иде добро. Ако се овако настави не знам да ли ће бити спреман и за финални турнир Купа Радивоја Кораћа у Нишу“, казао је Вујошевић.

Стратег Партизана поновио је да је презадовољан самим пласманом у Топ 16 фазу Евролиге.

„Није у питању само пласман међу 16 најбољих екипа Евролиге. Овај тим у Евролиги игра на рачун поена које је освојио потпуно другачији састав Партизана прошле сезоне. Ипак, ови момци су доказали да имају квалитет какав су имале и претходне генерације“, закључио је Вујошевић.

Кошаркаш Партизана Душан Кецман, који је прошле сезоне играо за Панатинаикос, оценио је да Атињани практично немају слабу тачку у тиму.

„Знамо екипу Панатинаикоса из претходних сезона, играју добру кошарку. Тешко им је пронаћи слабе тачке, али можда их је мало омела повреда Марка Батиста. Мислим да ће енергија и борба у одбрани одлучити победника утакмице“, казао је Кецман.

У четвртак, у другој утакмици ове групе Барселона дочекује грчки Маруси.

2005/06 (прва фаза): ПАО – Партизан 81:62, Партизан – ПАО 93:94

2006/07 (прва фаза): Партизан – ПАО 65:73, ПАО – Партизан 80:93

2007/08 (прва фаза): Партизан – ПАО 90:94, ПАО – Партизан 67:66

2007/08 (Топ 16): ПАО – Партизан 67:65, Партизан – ПАО 82:73.

2008/09 (Топ 16): ПАО – Партизан 81:63, Партизан – ПАО 63:56.

Ostavi poruku