Nijedan preživjeli putnik iz aviona „boing 737-800“ etiopijske aviokompanije, koji se prošle noći srušio u Sredozemno more, nije pronađen na mjestu nesreće, javila je danas televizija Al Džazira.

EthiopianAir-1

U međuvremenu, spasilačka akcija je nastavljena u oblasti udaljenoj oko 20 kilometara od libanske prestonice, prenijela je ruska novinska agencija Itar-Tas s.

Libanski vojni patrolni brodovi, helikopteri i ronioci pretražuju ostatke u maloj oblasti 10 kilometra južno od Bejruta, naveo je Rojters.

Liban je odbacio mogućnost da je terorizam uzrok pada aviona etiopijske avio kompanije koji se srušio u Sredozemno more, neposredno nakon poletanja sa aerodroma u Bejrutu sa 90 putnika i članova posade.

„Odbacili smo mogućnost terorizma. Istraga i spasilačka misija se nastavljaju“, rekao je predsjednik Libana Mišel Sulejman na konferenciji za novinare.

Libanski ministar saobraćaja Gazi Aridi rekao je da se putnički avion „boing 737-800“ etiopijske aviokompanije , sa 83 putnika i sedam članova posade, srušio u Sredozemno more i zapalio četiri minuta nakon polijetanja iz Libana usljed olujnog nevremena.

Ostavi poruku