Ниједан преживјели путник из авиона „боинг 737-800“ етиопијске авиокомпаније, који се прошле ноћи срушио у Средоземно море, није пронађен на мјесту несреће, јавила је данас телевизија Ал Џазира.

EthiopianAir-1

У међувремену, спасилачка акција је настављена у области удаљеној око 20 километара од либанске престонице, пренијела је руска новинска агенција Итар-Тас с.

Либански војни патролни бродови, хеликоптери и рониоци претражују остатке у малој области 10 километра јужно од Бејрута, навео је Ројтерс.

Либан је одбацио могућност да је тероризам узрок пада авиона етиопијске авио компаније који се срушио у Средоземно море, непосредно након полетања са аеродрома у Бејруту са 90 путника и чланова посаде.

„Одбацили смо могућност тероризма. Истрага и спасилачка мисија се настављају“, рекао је предсједник Либана Мишел Сулејман на конференцији за новинаре.

Либански министар саобраћаја Гази Ариди рекао је да се путнички авион „боинг 737-800“ етиопијске авиокомпаније , са 83 путника и седам чланова посаде, срушио у Средоземно море и запалио четири минута након полијетања из Либана усљед олујног невремена.

Ostavi poruku