Авион „Етиопија ерлајнс“,  са 90 људи пао је  јутрос у Средоземно море само неколико минута након што је полетио из Либанона. avionetiopijaСпасиоци су лоцирали олупину 15 километара јужно од Бејрута, јавља Ројтерс. У току је велика акција спашавања евентуално преживјелих путника  у коју су укључени хеликоптери и бродови.  Либански војни службеник  изјавио је како је пронађено седам преживјелих, док локални медији из полицијских извора јављају да је двоје преживјелих. ЦНН пак јавља како нема преживјелих. Пронађено је 14 тијела
Авион Боинг 737 полетио је из Бејрута у 2.27 сати према главном граду Етиопије, Адис Абеби, али  убрзо је нестао с радара. Још увијек није познат узрок пада, но потврђено је да је авион полетио из Бејрута у вријеме велике олује. Претпоставља се да је у авион ударила муња.
Очевици кажу да су мало  прије пада ваиона  у море видјели објекат у пламену како се обрушава у море. Либански председник Мишел Сулејман не мисли да је у питању терористички напад.“Засад, чин саботаже је мало вјероватан. Истрага ће открити узрок пада авиона“, рекао је Сулејман на данашњој конференцији за новинаре.

Ostavi poruku