Avion „Etiopija erlajns“,  sa 90 ljudi pao je  jutros u Sredozemno more samo nekoliko minuta nakon što je poletio iz Libanona.avionetiopijaSpasioci su locirali olupinu 15 kilometara južno od Bejruta, javlja Rojters. U toku je velika akcija spašavanja eventualno preživjelih putnika  u koju su uključeni helikopteri i brodovi.  Libanski vojni službenik  izjavio je kako je pronađeno sedam preživjelih, dok lokalni mediji iz policijskih izvora javljaju da je dvoje preživjelih. CNN pak javlja kako nema preživjelih. Pronađeno je 14 tijela
Avion Boing 737 poletio je iz Bejruta u 2.27 sati prema glavnom gradu Etiopije, Adis Abebi, ali  ubrzo je nestao s radara. Još uvijek nije poznat uzrok pada, no potvrđeno je da je avion poletio iz Bejruta u vrijeme velike oluje. Pretpostavlja se da je u avion udarila munja.
Očevici kažu da su malo  prije pada vaiona  u more vidjeli objekat u plamenu kako se obrušava u more. Libanski predsednik Mišel Sulejman ne misli da je u pitanju teroristički napad.“Zasad, čin sabotaže je malo vjerovatan. Istraga će otkriti uzrok pada aviona“, rekao je Sulejman na današnjoj konferenciji za novinare.

Ostavi poruku