Посланици Народне скупштине Републике Српске /РС/ разматраће сутра по хитном поступку Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о заштити на раду.

Narodna-Skupstina-RS-2На дневном реду 35. редовне сједнице, која је била заказана за половину децембра, али одгођена због двије посебне сједнице парламента које је Влада РС у међувремену затражила, налази се 14 законских приједлога и 21 нацрт закона, те неколико стратегија, извјештаја и информација.

Пред посланицима ће се наћи приједлози закона о извршењу кривичних санкција, о заштити и поступању са дјецом и малољетницима у кривичном поступку, о полицијским службеницима и о одузимању имовине стечене извршењем кривичног дјела.

У редовној процедури биће разматрани приједлози закона о трансплантацији људских органа, о трансплантацији људских ткива и ћелија, о заштити становништва од заразних болести, о угоститељству и о јавним скијалиштима.

Посланици ће разматрати приједлоге закона о измјенама и допунама закона о Радио-телевизији РС, о стечајном поступку, о пољопривредном земљишту, о научноистраживачкој дјелатности и Закона о спречавању насиља на спортским приредбама.

У форми нацрта су закони о уговорима о превозу у жељезничком саобраћају РС, о посебном режиму извршења казне затвора, о инспекцијама у РС, о референдуму и грађанским иницијативама у РС, о високом образовању и о уџбеницима у основним и средњим школама.

На дневном реду су нацрти закона о школовању и стипендирању младих талената, о стицању статуса самосталних умјетника, о туризму, о националним парковима, о предметима опште употребе, о пчеларству и о средствима за заштиту биља.

Међу 46 тачака су и нацрти закона о измјенама и допунама закона о држављанству РС, о накнадама за коришћење природних ресурса за производњу електричне енергије, о нотарима, о општем управном поступку, о фискалним касама, о рударству, о геолошким истраживањима и Закона о цивилној заштити.

Пред посланицима ће наћи Приједлог стратегије образовања РС за период 2009-2014. године, Приједлог стратегије развоја културе РС за период 2010-2015. године и Нацрт стратегије за борбу против насиља у породици у РС за период 2009-2013. година, као и Приједлог Буџета Регулаторне комисије за енергетику РС за 2010. годину.

На дневном реду су извјештаји о реализацији Стратегије развоја малих и средњих предузећа у РС за период од 1. јула 2008. до 30. јуна 2009. године, о извршеној анализи положаја јавних институција у области пољопривреде и Савјета за безбједност саобраћаја РС о раду за 2008. годину, те информација о реализацији Програма развоја спорта и Стратегије развоја спорта у РС за период од 1. јануара до 1. октобра 2009. године.

Почетак сједнице Народне скупштине РС заказан је за 10.00 часова.

Ostavi poruku