Још једна препрека Новаку Ђоковићу на путу ка титули на овогодишњем Аустралијан опену је савладана. Побеђен је Узбекистанац Денис Истомин са 3:0 (6:1, 6:1, 6:2). Меч је трајао нешто више од 90 минута.

Novak-Djokovic-4Експресна победа користиће Новаку пре свега што је његов противних у осмини финала Кубот био слободан у овом колу. Новак је рутиски савладао, овог пута нејаког противника и више него заслужено се пласирао у наредну рунду такмичења.

Почетак меча донео је велику борбу. На сервис нашег тенисера противник стиже до брејк шансе, међутим, Новак недозвољава изненађење и осваја свој сервис. На сервис Истомина, наш тенисер осваја две брејк шансе, другу користи  – брејк. На сервис Ђоковића, Истомин поново стиже до брејк лопте, некористи је, осваја још једну, ипак, наш тенисер се успешно брани и – 3:0. Без изгубљеног поена Новак осваја наредни гем на сервис противника, а потом добија и свој сервис гем. Истомин, коначно, осваја свој сервис – 5:1. Ђоковић осваја свој сервис за убедљивих 6:1 у првом сету.

У другом сету Новак је наставио са фантастичном игром, диктирао је темпо, нападао, што је резултирало са повећаним бројем неизнуђених грешака, али и доминацијом на терену. Прецизним и јаким ударцима сломио је отпор противника.

У првом гему на сервис Истомина, Новак осваја три брејк шансе, другу користи за нови брејк, први у другом сету, потом осваја свој сервис. На сервис противника поново осваја три брејк лопте, овог пута већ прву користи 3:0. Новак осваја и наредна два гема. На сервис Новака, Истомин користи опуштање код нашег тенисера и успева да направи брејк – 5:1. То је било све што је противник урадио у другом сету. На сервис Истомина, Новак прво некористи две брејк шансе, осваја и трећу коју користи – 6:1 у другом сету.

Трећи сет Новак је лагано решио у своју корист. Низао је поене и на свој и на противников сервис. Без икаквих проблема освајао је гем за гемон. Противник се, на неки начин, предао видевши да нема решења за игру нашег аса. Једино што је успео да уради је да при резултату 5:0 за Новака освоји свој сервис, потом и направи брејк за 5:2, и одложи пораз за који минут. У наредном гему Новак прави бреј и завршава меч – 6:2 у трећем сету.

У осмини финала Новак ће играти са Пољаком Куботом, 86 на АТП листи, коме је Рус Јужни предао меч без борбе.

Ђоковић: Противник ми помогао

Српски тенисер Новак Ђоковић оценио је да је одиграо најбољи меч на Отвореном првенству Аустралије, али је истакао да његов противник није играо најбоље могуће.

„Ово ми је вероватно најбољи меч од досадашња три, али, опет, не мислим да је мој противник играо на нивоу на коме је могао. Помагао ми је са много неизнуђених грешака и нисмо имали неке дугачке поене. Због тогао сам само желео да задржим концентрацију и победим што пре“, рекао је Ђоковић.

Трећи носилац је победио Дениса Истомина са 3:0, по сетовима 6:1, 6:1, 6:2. Следећи противник Ђоковића биће Лукаш Кубот, играч кога је српски тенисер победио у финалу Отвореног првенства Београда.

„Причали смо о томе (финалу београдског турнира) у свлачионици. Добар је играч, а у последњих око годину дана игра најбоље у каријери…Врло је агресиван и тежак. Знам како игра и учинићу све да се добро спремим“, рекао је Ђоковић на конференцији за новинаре у Мелбурну.

Он је рекао да му прија што се ове године поклања мање пажње на њега и навео да има много добрих играча на турниру ове године, али је посебно истакао Николаја Давиденка.

„Мислим да Давиденко заслужује више пажње. Игра најбоље у каријери. Налази се у серији и сигурно је један од играча који ове године могу да освоје титулу. Ту су, наравно, и (Роџер) Федерер, (Рафаел) Надал, (Енди) Мареј, (Хуан Мартин) Дел Потро. Мислим да навијачи могу да уживају у мушком жребу и чекају ко ће освојити титулу“, рекао је Ђоковић.

Ostavi poruku