Капитен рукометне репрезентације Србије Дејан Перић изјавио је да је оптимиста уочи последњег меча у групи на Европском првенству и да верује да његова екипа може да победи Аустрију и пласира се у други круг.

rukomet-srbija-5Србија се у суботу у 18.00 састаје са Аустријом, у последњој утакмици Групе Б на Европском првенству.

„Нисмо задовољни оним што смо показали, у односу на квалитет и како само играли пре Европског првенства. Мислим да смо се добро спремали, да будемо у најбољој форми. Све је обећавало да ће тако бити“, рекао је Перић агенцији Бета.

Он је додао да у наредном мечу све зависи од репрезентације Србије.

„Меч са Аустријом много значи и за наставак такмичења на Европском првенству, али и за наш рукомет. Има пуно ствари које могу да буду боље, али сада је најважније утицати на морал играча. Требало би да момци играју како најбоље знају“, рекао је Перић.

Према његовим речима, екипа има квалитет и велики је оптимиста.

„Мислим да ћемо одиграти много боље утакмицу, него ове претходне. Аустрија је домаћин. Ово је велики испит за нас и надам се да ћемо да га решимо на најбољи могући начин – са победом“, рекао је Перић.

Пивотмен репрезентације Србије Алем Тоскић признао је да није знао каква је Аустрија екипа пре почетка такмичења, а да је у последњим утакмицама показала да је веома озбиљан тим.

„Сигурно ће бити јако тешко. Можемо да очекујемо пуну халу и домаћинско суђење. Морамо да се понашамо као да играмо полуфинале и финале. Морамо и психички да се подигнемо, јер су нас Данци у прошлом мечу буквално разбили“, рекао је Тоскић агенцији Бета.

Он је додао да се мора наћи излаз из ове ситуације, дати све од себе и „утакмицу решити у своју корист“.

Репрезентативац Момир Илић нагласио је да ће против Аустрије бити јако тешко, иако ово није први пут да ће Србија морати да избори пласман у други круг у последњем мечу у групи.

„Аустријанци су у еуфорији, играју добро. Имају публику која врши додатни притисак и наравно суђење ће бити на њиховој страни. Тешка је ситуација, али морамо да играмо“, рекао је Илић агенцији Бета.

Према његовим речима, игра мора да се промени, јер сада није добар напад када су сви бекови на малом простору и не могу ништа да ураде.

„Морамо да нападамо што шире и да не дозволимо да нас исконтрирају. Немам неко оправдања за своју игру. Једноставно се не осећам сигуран, осећам се немоћно. Постижем голове, али то је све на силу. Таква је концепција, све се своди на то да се све ради у средини“, рекао је Илић.

Репрезентација Србије мора да победи Аустрију уколико жели да прође у други круг. У случају нерешеног резултата, домаћа репрезентација и Исланд имаће предност због више постигнутих голова у ранијим утакмицама.

Ostavi poruku